Paris'te 3 Pkk'lı Kadının Öldürülmesi

Fransa'nın başkenti Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesini protesto eden BDP Kadın Kolları ve sivil toplum...

Fransa'nın başkenti Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesini protesto eden BDP Kadın Kolları ve sivil toplum örgütü üyeleri yürüyüş yaptı.

BDP Kadın Kolları ve bazı sivil toplum örgütleri, BDP İl Başkanlığı önünde toplandıktan sonra öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'ın fotoğraflarıyla yürüyüşe geçti. Kadınlar, "Barışa uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar atarak İnönü Parkı'na kadar yürüdü. Burada grup adına Demokratik Özgür Kadın Harekatı Sözcüsü Birhat Yalçın açıklama yaptı. Yalçın, öldürülen kadınların Kürt kadın hareketinin simgeleşmiş isimleri olduğunu belirterek, "Katiller bir an önce bulunsun. Tam Türkiye'de barış için umutlar yeşerirken böyle bir cinayetin işlenmesi manidardır. Bu nedenle hem Türkiye hem Fransa bu cinayeti aydınlatmalıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: