Paris'te bombalı saldırı: 2 ölü, 5 yaralı

PARİS (İHA) - Fransa'nın başkenti Paris'te bir hukuk bürosuna gönderilen pakete yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 2 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

Olayın meydana geldiği binanın bulunduğu semt, polis kordonu altına alındı. Bölge araç trafiğine kapatılırken, çevrede oturanlar evlerine ancak kimliklerini beyan ederek girebiliyor.

Başkentin merkezi sayılan Malesherbes Bulvarı'ndaki bir binada bulunan hukuk bürosuna gönderilen bomba yerleştirilmiş paketi açan avukat ile 60 yaşındaki sekreteri olay yerinde hayatını kaybetti. Patlamanın meydana geldiği 4 katlı binada yaralanan 5 kişi ise çevre hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alındı. Hukuk bürosu sahibi Catherine Gouet-Jenselme'nin neden hedef alınmış olabileceği konusunda net bir bulguya varılamadı.

Reklam
Reklam

Bu arada aynı binada Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin eski avukatlık bürosunun bulunduğu, aynı cadde üzerinde ise T.C. Büyükelçilik binasının yer aldığı bildirildi.

Hukuk bürosuna yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıyı henüz üstlenen olmazken, polis ekipleri patlamanın meydana geldiği binanın çevresini abluka altına aldı. Geniş çaplı soruşturma başlatılırken, olayla ilgili bir açıklama yapan Paris Belediye Başkanı Bertrand Delanoe, binada Yahudi soykırımı iddiaları üzerine araştırmalar yapan bir merkezin de bulunduğunu söyledi.