Paris'te karakola girmek isteyen 'IŞİD sempatizanı' öldürüldü

Fransa'nın başkentinde, mizah dergisi Charlie Hebdo'ya saldırının yıldönümünde bir karakola girmeye çalışan bıçaklı bir kişi vurularak öldürüldü. Saldırı hazırlığında olduğu sanılan kişinin üzerinden IŞİD bayraklı metin çıktı.

Monmartre yakınlarindaki bölge polis kordonu altına alındı.

Fransa'nın başkenti Paris'te, mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırının yıldönümünde bir karakola girmek isteyen bıçaklı bir kişi vurularak öldürüldü

Paris Savcısı, vurulan adamın üzerinden bir cep telefonu ve üzerinde IŞİD'in bayrağı bulunan bir sayfa kağıda Arapça yazılmış bir suçu üstlenme metni çıktığını bildirdi.

Yetkililer saldırı hazırlığında olduğu sanılan kişinin üzerinde ayrıca sahte bir intihar yeleği bulunduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam

Eylemcinin, Paris'in kuzeyindeki Monmartre semti yakınlarındaki karakolun önünde tekbir getirdiği belirtildi.

Vurularak öldürülen kişinin üzerinden kablolar sarktığının görülmesi üzerine etraf kordon altına alındı ve bomba imha ekiplerinden yardım istendi.

Ancak polis robotu ile yapılan incelemede eylemcinin üzerinde patlayıcı bulunmadı.

Olay ardından bölgenin üzerinde bir helikopterin devriye gezdiği, bölgeye ulaşımın da bir süre için durdurulduğu bildiriliyor.

Hollande güvenlik önlemlerini hatırlattıBu olaydan birkaç dakika önce ise Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırının yıldönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada, ülkesinde güvenliği arttırmak için alınan önlemleri anlattı.

Hollande, 2017'ye kadar mevcut emniyet güçlerine 5 bin polisin ve jandarmanın da katılacağını, istihbarat servislerine de 2 bin kişinin daha alınacağını söyledi.

Başkent Paris'te geçen yıl 7-9 Ocak tarihleri arasında Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo ile aralarında bir Yahudi süpermarketi de bulunan bazı yerlere yönelik saldırılarda 17 kişi öldürülmüştü.

Reklam
Reklam

Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen ve IŞİD'in üstlendiği saldırılarda da 130 kişi hayatını kaybetmişti.