Paris'te Öldürülen 3 Pkk'lı Kadın İçin Tören Hazırlıkları Sürüyor

Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadının cenazesinin çarşamba akşamı Diyarbakır'a getirileceği, perşembe günü de...

Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadının cenazesinin çarşamba akşamı Diyarbakır'a getirileceği, perşembe günü de cenaze töreni düzenleneceği belirtildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, törene çocukları ile birlikte katılacağını, dışarıdan bir provokasyon olmaması durumunda Diyarbakır halkından hiçbir şekilde provokasyon gelmeyeceğini söyledi.

PKK'lı 3 kadının cenazeleri Diyarbakır'a getirildikten sonra Batıkent Meydanı'nda yapılacak olan cenaze töreni ile ilgili BDP il binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ve parti meclis üyeleri katıldı.

Reklam
Reklam

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, yapılan saldırıyı yaşam arzusuna yapılmış bir saldırı olarak kabul ettiğini belirterek, "Öncelikle ifade etmek isterim ki 3 cana, 3 fidana yöneltilen bu suikast barış umuduna, barış iklimine, birlikte yaşam arzusuna yöneltilen bir saldırıdır. Diyarbakır halkının, STK’ların yapılacak karşılamayı ve uğurlamayı barışa sahip çıkma, barış iklimine ve arzusuna sahip çıkma olarak değerlendirilmesini istiyoruz. Bu nedenle Diyarbakır halkını 7'den 70’e cenaze törenine sahip çıkmaya davet ediyoruz. Biz ailemizle, eşimizle, çocuklarımızla, bütün yakınlarımızla cenaze töreninin yapılacağı alanda olacağız’’ ifadelerini kullandı.

’’TÖRENE SAHİP ÇIKILMASI PROVOKASYONLARI BOŞA ÇIKARACAKTIR’’

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, bütün çabalarının kazasız belasız bir tören yapmak olduğunu belirterek, "Altını vurgu ile çizerek belirtmek isterim ki, cenazeye ve cenaze törenine sahip çıkmamız provokasyonu ve provokasyonları boşa çıkarma girişimidir aynı zamanda. Ancak birlikte barış iklimine sahip çıkarak bu ve buna benzer provokasyonları boşa çıkaracağımıza inanıyoruz. Bu itibar ile yapılan bütün çalışmalar, selametle kazasız belasız bir cenaze töreni yapmaya yöneliktir. Zerre kadar kendi cephemizden bir kaybımız bulunmamaktadır, selametle geçeceğine dair inancımız tamdır. Birlikte yaşam arzusu olan insanlara vakurlu, metanetli bir duruş ile barışa ve bu insanların mücadele anısına sahip çıkacaklarından bir şüphe duymuyoruz’’ diye konuştu.

Reklam
Reklam

Baydemir, provokasyonun başka bir yerden gelmemesi durumunda Diyarbakır halkının zerre kadar provokasyona gelmeyeceğini belirterek, "Herkes kendi görevini yaparsa daha açık bir ifade ile provokasyon başka yerlerden gelmez ise Diyarbakır halkından zerre kadar provokasyon gelmeyeceğinden biz eminiz. Biz duygularımızın ifadesi olarak o gün 7'den 70'e karalar giyeceğiz ve bir umut olarak, barışa sahip çıktığımızı temsilen beyaz kaşkol takacağız’’ şeklinde konuştu.

Kendi çocuklarıyla birlikte törene katılacağını dile getiren Baydemir, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Eğer ki zerre kadar kaygımız olsaydı kadınları, çocukları, yaşlıları davet etmezdik. Ben çocuklarım ile birlikte geleceğim. Herkesi sahip çıkmaya davet ediyoruz. Paris cinayeti çok büyük bir provokasyondur ve bunu boşa çıkarmanın tek yolu perşembe günü herkesin yekvücut olmasıdır. Perşembe günkü uğurlamanın Habur ile mukayese edilmemesi gerekiyor. Bu bir yastır, bu bir taziyedir, bu bir uğurlamadır. Barış ikliminin, selamete ve başarıya ulaşması için Türk ve Kürt halkının sevinçte ve tasada birlikte olmasının katkısı da büyük olacaktır. Kürt halkının bu büyük acısına Türk halkının da sahip çıkacağına dair inancımı da belirtmek istiyorum. Türk aydınlarının, siyasetçilerinin, yazarlarının, sanatçılarının, emekçi kuruluşlarını perşembe günü Diyarbakır'da bu acıya sahip çıkacağına ve paydaşı olacağına inanıyorum ve kendilerini de Diyarbakır’a bekliyoruz."

Reklam
Reklam

BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ise cenazelerin çarşamba akşam saat 20.35’te Diyarbakır Havaalanı'nda olacağını, Bağlar Dörtyol'da bulunan bir hastanenin morgunda bekletilip perşembe günü sabah saat 10.00’da törenin yapılacağı Batıkent Meydanı'na getirileceğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: