Parken'de hüzün

Şampiyonlar Ligi B Grubu mücadelesinde Kopenhag ile Galatasaray karşılaştı.

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Kopenhag, temsilcimiz Galatasaray'ı ağırladı. 2000 yılında Parken'de UEFA Kupası finalini oynayarak kupanın sahibi olan Galatasaray, bu kez Kopenhag'a 1-0 yenilerek üzülen taraf oldu.

Haberin GalerisiKOPENHAG 1-0 GALATASARAY

Stat: Parken
Hakem: Martin Atkinson

Kopenhag: Wiland, Jacobsen, Mellberg, Sigurdsson, Bengtsson, Gislason (Dk.55 Bolanos), Claudemir (Dk.87 Margreitter), Delaney, Braaten, Toutouh (Dk.75 Kristiensen), Jorgensen
Teknik Direktör: Stale Solbakken

Reklam
Reklam

Galatasaray: Eray, Eboue, Semih (Dk.76 Umut), Chedjou, Riera, Melo, Selçuk, Aydın (Dk.62 Ceyhun), Bruma, Drogba, Burak
Teknik Direktör: Roberto Mancini

Sarı Kart: Riera (Galatasaray)

Gol: Dk.5 Braaten (Kopenhag)

Notlar.. Notlar..

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki dördüncü maçında Kopenhag ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray'da, teknik direktör Roberto Mancini, İstanbul'daki maçtan farklı olarak kaleci Eray, Riera ve Aydın'a ilk 11'de yer verdi. Mancini, İstanbul'da Galatasaray'ın 3-1 kazandığı maçın kadrosundan farklı bir ilk 11'i sahaya çıkardı. Savunmada Riera'ya, orta sahada ise Aydın'a forma giydi. İlk 11'de, 6 yabancı oyuncuyu tercih eden Mancini, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ve Juventus maçlarında ilk 11'de oynattığı ancak İstanbul'daki Kopenhag maçında beklettiği Riera'nın yanı sıra Melo, Drogba, Bruma, Chedjou ve Eboue'yu tercih etti. Diğer yabancılardan Dany ve Amrabat ise yedek kulübesinde görev bekledi.

Reklam
Reklam

Galatasaray taraftarından yoğun ilgi
38 bin seyirci kapasiteli Parken Stadı'nda, Galatasaray taraftarları için ayrılan bin 900 koltuk tamamen doldu. Maça Danimarka'da oturan Türkler de ilgi gösterdi. Kopenhag taraftarları için ayrılan bölümlerden bilet alan Galatasaray taraftarları da takımlarının lehine tezahürat yaptı.

Karşılaşmadan önce FC Kopenhag-Galatasaray 19 Yaş Altı takımları arasında yapılan maç 2-2 berabere bitti.

Galatasaray taraftarları öğle saatlerinde Kopenhag Radhuspladsen'de bir araya gelerek, takımları lehine tezahürat yaptı. Kopenhag polisi, Twitter üzerinden Galatasaray taraftarlarına Türkçe olarak "Danimarka polisi ile iyi bir diyalog için teşekkürler - iyi futbol maçı dileriz" mesajı attı.

Karşılaşmaya yerli ve yabancı medya mensupları da yoğun ilgi gösterdi. 100'den fazla Danimarkalı, Türk, Alman ve İtalyan gazeteci de maç için akredite oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

6. dakikada Gislason’un sağ kanattan pasında ceza sahası içinde topla buluşan Braaten meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0

Reklam
Reklam

7. dakikada Bengtsson’un sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde Jörgensen’in kafa vuruşunda top direkten döndü.

18. dakikada Jörgensen’in sağ kanattan pasında ceza sahası içine topla buluşan Gislason’un vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin yanından dışarı çıktı.

29. dakikada Aydın’ın sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde Burak’ın kafa vuruşunda top kaleci Wiland’da kaldı.

35. dakikada Riera’nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Melo’nun kafa vuruşunda top direkten döndü. Dönen topu tekrar karşılayan Melo’nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin yanından dışarı çıktı.

42. dakikada hızlı gelişen Kopenhag atağında topla birlikte ceza sahasına giren Braaten'in vuruşunda kaleci Eray yatarak tehlikeyi önledi.

43. dakikada Aydın’ın sol kanattan ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Drogba’nın vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

Reklam
Reklam

69. dakikada Drogba’nın ceza sahası sağ çaprazdan sert vuruşunda kaleci Wiland topu kornere çeldi.

72. dakikada Bruma’nın ortasında ceza sahası sağ çaprazda Drogba’nın kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

74. dakikada Drogba’nın ceza yayından sert vuruşlunda top kaleci Wiland’da kaldı.

83. dakikada Selçuk’un sol kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Burak Yılmaz’ın kafa vuruşunda top kaleci Wiland'da kaldı.

Mücadeleyi Kopenhag 1-0 kazandı.