Parkinson Hastalığı Ve Beyin Pili Kursu, OMÜ’de Başladı

Nöroşirürji Derneği, Avrupa Akdeniz Sinir Bilimleri Derneği, Avrupa Sinir Bilimleri Okulu ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi...

Nöroşirürji Derneği, Avrupa Akdeniz Sinir Bilimleri Derneği, Avrupa Sinir Bilimleri Okulu ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin işbirliğiyle düzenlenen 'Parkinson Hastalığı ve Diğer Hareket Bozukluklarında Beyin Pili' konulu kurs başladı.

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlık Pembe Salonu’nda yapılan kursa; Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. H. Ömer Tontuş ile yurt içi ve yurt dışından çeşitli üniversitelerin bilim insanları konuşmacı ve izleyici olarak katıldı. Direktörlüğünü Maastricht Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yasin Temel ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ersoy Kocabıçak’ın yaptığı kursun ilk gününde, parkinson ve esansiyel tremor (el ve kol titremesi) gibi hastalıklarda son 20 yıldır uygulanan ve halk arasında beyin pili olarak tabir edilen derin beyin stimülasyonu ameliyatı tüm yönleriyle ele alındı.

Reklam
Reklam

Kursun ikinci gününde ise önemli bir çalışma gerçekleştirilecek. Kursiyerler, parkinson hastasına yapılacak ameliyatı ameliyathaneden canlı olarak izleme ve karşılıklı iletişim kurarak soru sorma imkânı bulacaklar. Kursun üçüncü ve son gününde ise bugüne kadar öğretim üyeleri tarafından yapılmış olan parkinson ameliyatları ve beyin pilinin geleceği konuşulacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz