Parkta kalaşnikoflu infaz

55 yaşındaki adam, parkta 2 kişinin kalaşnikoflu saldırısına uğradı.

Diyarbakır kent merkezindeki bir parkta arkadaşıyla sohbet eden 55 yaşındaki Mehmet Zeki Karaaslan, 2 kişi tarafından Kalaşnikof marka otomatik tüfeklerle kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü. Cinayetin 'namus' meselesi yüzünden işlenmiş olabileceği belirtilirken, polis kaçan 2 kişiyi yakalayıp gözaltına aldı.

Olay saat 10.30 sıralarında merkez Sur İlçesi Alipaşa Mahallesi'ndeki parkta meydana geldi. Arkadaşıyla sohbet eden Mehmet Zeki Karaaslan, yanına yaklaşan 2 kişinin kalaşnikof marka otomatik tüfeklerle kurşun yağmuruna tutuldu. tarandı. Kimliği öğrenilemeyen arkadaşı yara almadan kurtulurken, Mehmet Zeki Karaaslan olay yerinde yaşamını yitirdi.

Reklam
Reklam

Olaydan sonra kaçmaya çalışan ve kimlikleri açıklanmayan 2 saldırgan, polis tarafından kısa sürede yakalanıp gözaltına alındı. Polis yetkilileri, olayla ilgisi olduğu gerekçesiyle 5 kişiyi daha gözaltına aldı. Polis, saldırıda kullanıldığı belirtilen 2 kalaşnikof marka otomatik tüfek, 1 tabanca ve bu silahlara ait çok sayıda şarjör ile mermiyi de ele geçirdi.

Polis yetkilileri, cinayetin 'namus' meselesi yüzünden işlenmiş olabileceğini belirterek konuyla ilgili detaylı bilgi vermedi. Olay yeri inceleme ekipleri delil arama çalışması yaparken, Alipaşa Mahallesi sakinleri, kadın ve çocuklar da çalışmalarını sonuna kadar merakla izledi

DHA