Parmak izinden müebbete!

Konya'da öldürülüp cesedi yakılan kadının kimliğinin, parmak izi ve photoshop uygulaması sayesinde ortaya çıkması sayesinde yakalanan katillere müebbet hapis cezası istendi.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen hunharca işlenen cinayet davasının karardan önceki duruşması yapıldı.

Duruşmaya Fatma Yazan'ı (37) boğarak öldürdükten sonra cesedini ateşe verdikleri iddia edilen cinayet zanlıları Halil T. ile Ramazan A. ve avukatları katıldı. Mahkeme heyeti tüm delillerin toplanması nedeniyle savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi.

Savcı mütalaasında, sanıklardan Ramazan'ın, Fatma Yazan ile birlikte yaşadığı ve kavga sonrasında ayrılmaları nedeniyle davalık olduklarının altını çizerek, "Fatma'nın kızı ile birlikte olan ve cinsel istismar suçunu işleyen Ramazan ve Halil, maktulü, şikayet etme düşüncesi olduğu gerekçesiyle öldürmeye karar vermişler. Bu nedenle de Fatma Yazan'ı iş çıkışı uyuşturucu zaafını kullanan Halil, aracına alarak yola çıkmış. Sonra da Ramazan'ı araca alıp olay yerine götürmüştür. Burada uyuşturucu aldıktan sonra Ramazan ve Halil cinsel ilişkide bulunmalarının ardından Fatma Yazan'ı boğazına basarak ve kemerle boğarak öldürmüşlerdir. Halil'in şehir merkezinden alıp getirdiği benzinle de Yazan'ın cesedini yok etmek için yakıp olay yerinden ayrılmışlardır. Maktulün kimliği de parmak izinden tespit edilmiştir" dedi.

Reklam
Reklam

Savcı, bu nedenle her iki sanığın birlikte planlayarak ve tasarlayarak hunharca cinayeti işledikleri gerekçesiyle Türk Ceza Kanunu'nun 82/1 maddesinin a bendi gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Söz olan sanık avukatları savcının mütalaasına katılmadıklarını, esasa ilişkin savunma yapmaları için süre verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti sanık avukatlarının savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

26 Aralık 2010 tarihinde merkez Selçuklu ilçesine bağlı Ardıçlı köyü yakınlarındaki dağlık alanda vücudunun tamamı yanmış bir kadın cesedinin bulunması nedeniyle Cinayet Büro Amirliği dedektifleri genç kadının kimlik bilgilerine ulaşmak için yanmış cesedin başına peruk takıp makyaj yapılarak vesikalık fotoğrafı çekilmiş ve photoshop uygulanmıştı. Bu yolla ulaşılan bilgiler doğrultusunda kadının parmak izinden kimliği ortaya çıkartılmıştı. Öldürüldükten sonra yakılan kadının Fatma Yazan olduğunun belirlenmesinin hemen ardından hareket geçen polis, daha önce birlikte yaşadığı Ramazan A. ve yakın arkadaşı Halil T'yi yakalamıştı. Şüpheliler cinayeti itiraf ederken, Yazan'ın 15 yaşından küçük kızıyla birlikte oldukları da ortaya çıkmıştı.

Reklam
Reklam

İHA

Anahtar Kelimeler: