-
Sesiniz Boyunuz hakkında ne söylüyor?
Washington Üniversitesinde yapılan araştırmada, dinleyen kişilerin konuşan kişilerin sadece seslerini duyarak birbirlerine göre daha uzun veya kısa olduklarını doğru tahmin edebildiği görülmüş. Akciğerlerin alt hava yolunda oluşan "gırtlakaltı rezonansı"nın frekansı, boy uzadıkça aşamalı olarak azalmış. Uzun boylu arkadaşlarınızın enden daha sessiz konuştuklarını merak etmiş miydiniz? Artık biliyorsunuz.
-
Gözleriniz Beyniniz hakkında ne söylüyor?
Psychological Science'da yayınlanan araştırmaya göre, gözlerinizin arkasındaki küçük damarlar beyninizin ne kadar sağlıklı olduğu hakkında fikir verebilir. Araştırmacılar, daha geniş damarlara sahip orta yaşlı kişilerin, IQ testlerinde daha düşük sonuçlar aldığını bulmuş. İşte düzenli olarak her yıl göz kontrolüne gitmeniz için bir sebep daha.
-
Cildiniz Kan Basıncınız hakkında ne söylüyor?
Kırışıklıklar sadece yaşlanma belirtisi olmayıp aynı zamanda daha büyük problemlerin göstergesi de olabilir. Journals of Gerontology dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, katılımcılar kalp rahatsızlığı riskine göre gruplara ayrılmışlar ve daha genç bir cilt görünümüne ve daha az kırışıklığa sahip olanların daha düşük kan basıncına ve daha düşük kalp hastalığı riskine sahip oldukları görülmüş. 4. Eliniz Penisiniz hakkında ne söylüyor?
Bunu okuduktan sonra kolaysa elinize bakmayın: 2011 yılında Kore'de yapılan bir araştırmaya göre, işaret parmakları yüzük parmaklarından daha kısa olan kişiler genelde daha büyük penise sahiplermiş. Bunun nedeni, anne karnında maruz kalınan testosteron seviyesinin hem penis hem parmak boyundan sorumlu olmasıymış. 5. Parmaklarınız Kanser Riskiniz hakkında ne söylüyor?
Yüzük parmağından daha uzun bir işaret parmağı size daha kısa bir şey verse de, üzülmeyin iyi yanı da var. British Journal of Cancer dergisinde yayınlanan araştırmaya göre bu kişilerin prostat kanseri riski daha düşük. 6. Bacaklarınız Ereksiyonunuz hakkında ne söylüyor?
Rahatsız Bacak Sendromundan (HBS) mı muzdaripsiniz? Harvard Tıp Fakültesinde yapılan bir araştırmaya göre, en az 5 HBS atağı geçiren kişilerin ereksiyon bozukluğu yaşama riski HBS bulunmayan kişilere oranla % 50 daha fazla. Her iki rahatsızlık da kendini iyi hissetme hormonu olarak da bilinen dopamin hormonunun düşüklüğüyle ilintili. 7. Dişleriniz Zihniniz hakkında ne söylüyor?
American Geriatrics dergisinde 2012 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre, çiğneme kabiliyetiniz bunama riskiniz hakkında fikir verebilir. Ama hatır hutur yemede sorun yaşıyor da olsanız çok üzülmeyin: Araştırmacılar zihin fonksiyonlarında düşüşün mü diş bakımına gösterilen özende düşüşe ve dolayısıyla çiğneme gücünde azalmaya yol açtığını, yoksa çiğneme güçlüğünün mü beyni etkilediğini veya bunun sadece tesadüfi bir korelasyon mu olduğunu bilmiyor. 8. Nabzınız Kalbiniz hakkında ne söylüyor?
Iowa Universitesi araştırmacılarına göre, aort damarınızın esnekliği yakında parmağınızla nabız ölçerek anlaşılabilecek. Aort damarı sert olduğunda kalp krizi ve inme geçirme riski yükselir. 9. Uykunuz Gözleriniz hakkında ne söylüyor?
Tayvan'da yapılan bir araştırmaya göre, uyku apnesi olan kişilerin 5 yıl içerisinde körlüğe yol açabilen glokom hastalığına yakalanma riski neredeyse iki kat daha fazla. Normal hızda nefes almadığınız zaman yaşanan oksijen kaybı göz sinirlerine zarar verebilir ve kanınızda anormal miktarlarda gaz bulunmasına neden olur ve dolayısıyla glokoma neden olabilir. 10. Dudaklarınız Hafızanız hakkında ne söylüyor?
Columbia Üniversitesinde yapılan araştırmaya göre, dudaklarında uçuk çıkan milyonlarca kişiden biriyseniz, dudaklarınızdaki sinir bozucu uçuklar sizi Alzheimer ve bunama hastalıklarına daha korunmasız hale getiriyor. Yaşları 59 ile 79 arasında değişen yetişkinleri 8 yıl boyunca gözlemleyen araştırmacılar, daha sık uçukları olan kişilerin, herpes simplex virüsleri gibi daha yüksek riskli virüslere maruz kaldığını anlamına geldiğini, dolayısıyla daha kötü bir bilişsel kabiliyet sahibi olmaya daha yatkın oldukları anlamına geliyor. Kaynak: http://www.msn.com/en-us/health/wellness/10-crazy-body-connections/ar-BBi07Hz#page=1