"Parmaklarımızdaki Tehlike" Karikatür Yarışması

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Öğrenci Konseyi ve Eğitim Bilimleri Kulübü üyeleri tarafından AB Gençlik Projesi "Parmaklarımızdaki Tehlike" projesi kapsamında

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Öğrenci Konseyi ve Eğitim Bilimleri Kulübü üyeleri tarafından AB Gençlik Projesi "Parmaklarımızdaki Tehlike" projesi kapsamında düzenlenen karikatür yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Dereceye giren öğrencileri makamında kabul eden SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, projeyle halka, bireylere özellikle de gençlere internet kullanımında dikkat edilmesi gereken konuların anlatılmasının, farkındalıkların oluşturulmasının amaçlandığı söyledi.

Reklam
Reklam

İnternet bağımlılığının tedavi edilmesi gereken psikiyatrik hastalık olarak kabul edildiğine dikkat çeken İbicioğlu, "İnsanların yaşamlarını sanal veya hayal aleminde sürdürmesi gelecekle ilgili hem insan sağlığını tehlikeli boyutlarda etkileyecek, hem insanı mekanikleştirecek, hem de akrabalık, kardeşlik bağlarını zayıflatacak, sosyal bağların da zayıflamasına neden olacak" dedi.

İbicioğlu, günümüzde internetin vazgeçilmez olduğuna işaret ederek, "İnternet çağımızda bilgi toplumunun en önemli itici güçlerinden biri. Bunun zararlarını en aza indirerek bu teknolojiyi kullanmamız gerekiyor. Bundan dolayı bu projeyi gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İbicioğlu, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Muhabir: Durmuş Genç / Bekir Bektaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: