Parmaklıkların Ardına Moral Satırları Gönderdiler

18 tutuklu sanığın yargılandığı İzmir Büyükşehir Belediyesi davasında 17 tahliye kararı çıkarken, partililer ve belediye...

18 tutuklu sanığın yargılandığı İzmir Büyükşehir Belediyesi davasında 17 tahliye kararı çıkarken, partililer ve belediye çalışanları tutukluluk halinin devamına kararı verilen Genel Sekreter Pervin Şenel Genç'e moral mektupları gönderdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleşen eyleme; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Hülya Güven, bir gün önce tahliye olan sanıklardan Abdulhalim Cumhur Yazıcı, Hüseyin Kırmızı, tutuklu sanık Pervin Şenel Genç'in kardeşi Nagehan Genç ve yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Eylemde konuşan Pervin Şenel Genç'in kardeşi Nagihan Genç, "Zaten tahliyesini beklemiyorduk. Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun canını yakmak için bir kurban gerekiyordu" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu da eşinin başka bir programı olduğu için eyleme katılamadığını belirterek, "Buruk bir sevinç yaşıyoruz. Zor bir süreçten geçiyoruz. Pervin Hanım'ın suçsuzluğunu ispat edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Basın açıklaması yapan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ise, "Bir arkadaşımız Pervin Şenel Genç'in tutukluluğu hangi anlayışla sürmektedir, bunu anlamamız mümkün değil. Bu davadan bir şey çıkmayacağını, haksız bir dava olduğunu ve haksız zenginleşme olmadığını hem iddianame hem de Türkiye'nin Cumhurbaşkanı söylemiştir. Duruşma salonunda iliklerimize kadar hissettik ki burada yargılanan arkadaşlar değil, İzmir'in yaşam biçimidir, muhalif ve dik duruşudur" dedi.

Daha sonra söz alan Mustafa Moroğlu ve Hülya Güven ise Genel Sekreter Pervin Şenel Genç'in tutukluluğunun sonlanacağı güne kadar mücadele edeceklerini söyledi. Eyleme katılanlar da Genç'e destek mektupları yazdı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz