Parris Türkiye Projesi'nin direktörlüğüne getirildi

Washington (AA) - TÜSİAD ile Washington'un önde gelen düşünce kuruluşlarından The Brookings Institution'in ortak olarak oluşturduğu "Türkiye 2007" adlı projenin direktörlüğüne, ABD'nin eski Ankara büyükelçisi Mark Parris atandı.

Brookings'den yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerinin yapılacağı 2007'nin, Türkiye için çok önemli bir yıl olacağı kaydedildi.

Açıklamada, bu bağlamda Irak, İran, doğu Akdeniz konularındaki gelişmelerin de, Türkiye'nın ABD, İslam dünyası ve İsrail ile ilişkilerine yön verebileceğine işaret edilerek, bu ortamda Türkiye konusunda ve Türkiye'ye ilişkin meselelerde ABD'de yoğun ve bilgi dolu bir tartışma ortamına katkı için "Türkiye 2007" projesinin oluşturulduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Bu amaçla, Turkiye 2007 projesi kapsamında TÜSİAD ve Brookings, gelecek yıl boyunca Washington'da önemli konuşmacıların katılımıyla Türkiye konulu ortak paneller düzenleyecek ve çalışmalar yürütecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nda 30 yıl görev yapan ve üç yıl süren ABD'nin Ankara büyükelçiliğinin ardından 2001'de emekli olan Parris, yeni görevine 1 Şubat 2007'de başlayacak.