Parti Bayrağını Indiren Itfaiye Erlerinin Darbedildiği Iddiası

EDİRNE (AA) - CHP Edirne Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Recep Gürkan, belediyenin bayrakları kestirmek gibi bir yetkisinin olmadığını bildirdi.

EDİRNE - CHP Edirne Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Recep Gürkan, belediyenin bayrakları kestirmek gibi bir yetkisinin olmadığını bildirdi. Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, CHP'nin kesilen bayraklarının sahiplerinin, cevabını sandıkta vereceğini belirtti. CHP'lilerin, bayraklarını kesen itfaiye erlerine saldırdığı konusunun asılsız olduğunu aktaran Gürkan, şunları kaydetti: "Belediyenin bayrakları kestirmek gibi bir yetkisi yok. Çünkü Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim takvimi başladığı andan itibaren belediyenin böyle bir yetkisi bulunuyor. Şöyle olur ancak herhangi bir vatandaş, herhangi bir siyasi parti bir usulsüzlük görüyorsa gider seçim kuruluna şikayetini yapar. Seçim kurulu toplanır, bir karar alır. Bize der ki, 'Şuradaki bayraklarınızı kaldırın'. Biz kaldırmazsak o zaman polis ya da itfaiye gelir bu bayrakları indirir." Gürkan, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin, yüksek seçim ya da ilçe seçim kurulu gibi davranamayacağını ifade ederek, "Hangi yetkiyle itfaiye müdürüne gecenin bir vakti talimat veriyorsunuz? O garibim de işinden, aşından olmasın diye korkudan itfaiye erlerine talimat veriyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayraklarını kestiriyorsun" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: