Parti değiştiren karısını boşasın

Malezya’da muhafazakâr Pan-Malezya İslami Partisi (PAS) üyelerinden ilginç sadakat yemini.

Parti üyesi milletvekilleri, parti değiştirmeleri halinde eşlerini boşamaya ant içti. Partinin söz konusu yemini, diğer partilerin tepkisine neden oldu.

MUHALEFET ittifakı ortaklarından olan PAS’ın üyelerinden Halid Samad, 2008 seçimlerine aday olduğunda yemin ettiğini belirterek şöyle devam etti: “Bu sözlü bir yemin. Yemin eden, partisini satamaz ya da başka bir partiye transfer olamaz. Sözünü tutamayan bir partili, eşini boşamak zorundadır.”
Parti değiştirmek, 2008 seçimlerinin ardından sıkça tartışılan bir sorun olarak ortaya çıktı. Ülkede iktidarda bulunan Barisan Nasional koalisyonu, 2008 seçimlerinde kaybettiği eyaletlerden birini, muhalefetteki milletvekillerinin çoğunu transfer ederek geri kazandı.

Reklam
Reklam

Evlilik oyuncak değil

Perak eyaleti müftüsü Harussani Zekeriya ise sadakat yeminini şu sözlerle savundu:
“Evlilik oyuncak değildir. İslam’da boşanmak yasal olsa da Allah nazarında arzu edilmez. Ama siyaset de oyuncak değildir ve ciddi bir sorumluluktur. Halkın güvenini boşa çıkarmaya hakkımız yoktur.
Biz, karılarımızı ortaya koyuyor ve bize oy verenlere ihanet etmeyeceğimizi gösteriyoruz.”
Demokratik Hareket Partisi vekili Teresa Kok da yemini överken, “Bu, partiyi ve karılarını bırakamayacakları anlamına gelir. Partiye bağlılıklarını kanıtlıyorlar” diye konuştu.

Kadın bakandan kınama

MALEZYA Kadın Bakanı Şerizat Celil sadakat yeminini kınarken, “Bu kadar aşağılayıcı ve bencil bir şeyi nasıl kabul ettiklerini anlayamıyorum.Eğer eşleri siyasetle ilgilenmiyorsa ne olacak? Bu çok üzücü bir
durum” dedi.