Partiler Arası Bayramlaşma

AK Parti-CHP bayramlaşması sonrasında AK Parti, MHP ile bayramlaştı.AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen bayramlaşma töreninde,...

AK Parti-CHP bayramlaşması sonrasında AK Parti, MHP ile bayramlaştı.

AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen bayramlaşma töreninde, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin önderliğindeki AK Parti heyeti, MHP heyetini kabul etti. MHP’nin bayram ziyaretlerini gerçekleştiren heyetinde ise, Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Antalya Milletvekili Mehmet Günal ve MYK Üyesi Sami Uzun yer aldı.

Ziyarette konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, terör sorunun Türkiye’nin en ciddi sorunu haline geldiğini söyleyerek, “Bu bakımdan bayramların birlik ve beraberliğin sağlanmasında, kardeşliğin devam ettirilmesinde terör sorununun çözüme kavuşturulması gerekiyor” dedi. Terörün kökü kazınmadan bayramların buruk geçeceğini söyleyen Karakaya, bundan sonraki bayramların birlik ve beraberlik içinde geçmesini umduklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Ziyarette konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise, devletin kendisine silah doğrultanlarla mücadele edeceğini söyleyerek şöyle konuştu: “Özellikle dini bayramların bu sorunun çözümünde nasıl değerlendirebiliriz iyi işlememiz gerekiyor” Bölge halkının bayramlar konusunda hassas olduğunu düşündüğünü ifade eden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiçbir ananın çocuğunun dağa çıkmasından memnun olacağı kanaatinde değilim, istisnalar olabilir.” Şahin ayrıca, terörün yurt dışı bağlantılarının olduğunu ve artık bir taşeron haline geldiğini söyledi.

KANDİLE BAYRAK DİKİLMESİ GEREKİYOR

MHP’li Mevlüt Karakaya ise, terörle mücadelede müzakereden uzak durulması gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu: “Terörle mücadele değil, müzakere yapıldığı yönündeki kanaatlerin oluşmuş olması bölge halkında da bu konuyla ilgili özellikle terörizme karşı duruşta zaafiyete neden oldu”

Karakaya, “Bölgede devletin ağırlığını hissettirmek sembolik olarak Kandil’e Türk bayrağını dikmek gerekiyor” diyerek, devletin bölge halkıyla bir sorunu olmadığına dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Mehmet Ali Şahin ise, güvenlik güçleri terörle mücadelede üzerine düşeni başarıyla yerine getirmeye gayret ettiğini belirterek, terörü sonlandırmak için silahlı mücadele dışında girişimleri de uygulamak gerekiyorsa bunları da ihmal etmemek gerektiğini söyledi. Başbakan Erdoğan’ın da söylemek istediğinin bu olduğunu ifade eden Şahin, “Terörü sonlandırmak için başka yollar varsa bu yolları da ihmal etmemek lazım” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: