Partilerde “çifte Üyelik” Krizi Sürüyor

Yurt genelinde Yargıtay tarafından yapılan araştırmayla ortaya çıkan iki ayrı siyasi partiye üye olanların sayısı...

Yurt genelinde Yargıtay tarafından yapılan araştırmayla ortaya çıkan iki ayrı siyasi partiye üye olanların sayısı giderek artıyor. Daha önce Ödemiş’te 185 kişinin hem Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP), hem de AK Parti’ye üye oldukları ortaya çıkarken, gelen son verilere göre 59 kişinin daha her iki partide de üye kaydının olduğu belirlendi.

Tire ve Ödemiş’te yaşanan gelişmenin ardından, bir kez daha Yargıtay tarafından il başkanlıklarına gönderilen uyarı ile yeni çifte üyeler ortaya çıktı. Buna göre Ödemiş’te 59 kişinin iki siyasi partiye birden üye oldukları anlaşıldı. Daha önce CHP’den belde belediye başkanlığı yapmış isimlerin yanı sıra, son seçimlerde CHP’den belde belediye meclis üyeliğine seçilen vatandaşların da bulunduğu 59 kişinin aynı zamanda AK Parti’ye kayıtlı oldukları öne sürüldü. Bu gelişmenin üzerine, adı geçen 59 kişinin CHP üyeliğinin düşürüleceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Daha önce de CHP’li 56 bin 968 kişinin üyeliği çifte üyelik nedeniyle düşürülmüş, geçtiğimiz günlerde buna 18 bin 690 üye daha eklenmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: