Partinin bölüneceğine inanmıyorum

CHP Genel Başkanlığına adaylığını koyan İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin bölüneceğine inanmadığını belirtti.

ANKARA (ANKA) -CHP Genel Başkanlığına adaylığını koyan İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin bölüneceğine inanmadığını belirterek, “Farklı düşünceler olabilir ama bu bölünmeyi getirmez.Bu işin mihenk taşı Kurultay” diye konuştu. Kılıçdaroğlu Baykal’ın kendisini aramadığını ifade ederek, “Sayın Baykal aramasa da ben gider, ararım” dedi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın Baykal’la ilgili sözlerine “Bir siyasi parti lideri bel altı politika yapmamalı” şeklinde tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını koyan İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’te bir grup gazeteciyle sohbetinde gelişmelere ilişkin soruları yanıtladı. “Tepkiler nasıl” şeklindeki bir soruya Kılıçdaroğlu, ilginç bir anekdotu anlatarak karşılık verdi. Kılıçdaroğlu, “Bu tepkilerden bir tanesi çok hoşuma gitti. Bugün Balgat’a giden bir otobüste, bir genç arkadaşıyla telefonda konuşuyor ve arkadaşı ona Kılıçdaroğlu aday oldu diyor. O da yüksek sesle ‘Kılıçdaroğlu gerçekten aday oldu mu?’ diye karşılık veriyor. Otobüste alkışlanıyor. Olumlu tepkiler alıyorum” dedi. İl başkanlarıyla görüşüp görüşmediğine ilişkin bir soruya ise Kılıçdaroğlu, “İl başkanlarıyla görüşmedim ancak uzlaşma daha da genişleyecek, onu bekliyorum” yanıtını verdi. MYK’dan çıkan kararı ve açıklamaları “Bunlar sağlıklı doğumun sancıları” sözleriyle değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Özel hayatında ne gibi değişikliklerin olduğu” yönündeki bir soruya da “Özel hayatımız artık kalmadı. Yoğun çalışıyoruz. Gerçi grup başkanvekiliyken de yoğundu. Yoğunluğun türü değişti. Bundan sonra da uğraşacağız ama konsept değişecek” karşılığını verdi.

Reklam
Reklam

-“DENİZ BEY’LE GÖRÜŞMEM OLMADI, UYGUN ORTAM OLURSA GÖRÜŞÜRÜM”-

Adaylığının ardından Baykal’la görüşüp görüşmediğine ilişkin bir soruya, “Deniz Bey’le görüşmedim, uygun bir ortam olursa her zaman görüşürüm” yanıtını veren Kılıçdaroğlu, MYK’dan Önder Sav’a yönelik istifa açıklamasının ardından Sav’la görüşüp görüşmediğine yönelik bir başka soruya ise “Önder Bey’le de görüşmem olmadı” karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu, açıklamanın ardından MYK üyeleriyle de bir görüşmesinin olmadığını ifade ederken, bugün CHP Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi’yle görüştüğünü hatırlattı. Kılıçdaroğlu, “Cevdet bey herkes aday olabilir dedi” diye konuştu.

-“BU İŞİN MİHENK TAŞI KURULTAY”-

Adaylığını açıklamasının ardından yaşanan gelişmeler nedeniyle CHP’nin bölündüğüne ilişkin görüşlerin olduğunun hatırlatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, “Partinin bölüneceğine inanmıyorum, farklı düşünceler olabilir ama bu bölünmeyi getirmez.Bu işin mihenk taşı Kurultay. Kurultay bu işi çözecek” dedi.

“STRES, BASKI ALTINDAYDIM, BUGÜN RAHATIM”

Reklam
Reklam

MYK’nın açıklamalarının doğal olduğunu, saygıyla karşılamak gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, adaylığını açıklamasıyla ilgili bir soruya ise “Önce benim ruhen genel başkanlığa hazırlanmam gerekiyordu. Stres, baskı altındaydım. Bugün rahatım. Adaylığımı açıklama zamanlamam bile bana bırakılmıyordu, hemen şimdi deniliyordu. Dayanılır gibi değildi” yanıtını verdi.

-“BİR SİYASİ PARTİ LİDERİ BEL ALTI POLİTİKA YAPMAMALI”-

Adaylığına bir anda karar vermediğini, değişik çevrelerle görüştüğünü, konuştuğunu belirten Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın Baykal’la ilgili sözlerine ilişkin bir soruya ise “Sayın başbakana bu söylemi hiç yakıştıramadım. Bir siyasi parti lideri bel altı politika yapmamalı. Politikanızı ona bağladıysanız halka verecek hiçbir şeyiniz yok demektir” diye yanıt verdi.

-“BAYKAL ARAMASA DA BEN ARARIM”-

Kılıçdaroğlu “Sayın Baykal aday olursa ne yapacaksınız?” şeklindeki bir soruya ise “Herkes aday olabilir, olur” karşılığını verdi. Baykal’ın ‘uzlaşma olursa dönmek istemediği’ni söylediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Baykal’ın adaylığını açıkladıktan sonra arayıp aramadığına ilişkin bir soruya da “Aramadı, ancak Sayın Baykal aramasa da ben gider, ararım. Üslubuna güvendiğimiz bir insan. Saygı duymak gereğinden öte görev. Bilgisine başvururuz buna benim ihtiyacım var” diye konuştu. Kurultay’da genel başkan seçilmesi halinde CHP’de nelerin değişeceğine ilişkin bir soruya ise Kılıçdaroğlu, “Şu anda yorum yapmak istemiyorum. Önümüzü görmemiz lazım. Halka çok daha yakın bir CHP olacak. Belli dönemlerde halka fazla gidemeyebiliyoruz. Kurultay’dan sonra daha çok gidebileceğiz” karşılığını verdi.

Reklam
Reklam

-“BEN OFİS TUTMAYACAĞIM”-

Kılıçdaroğlu, Kurultay’a kadar çalışmalarını Meclis’teki odasında sürdüreceğini belirtirken yarın Grup Başkanvekilliği tabelasını indireceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Diğer siyasiler ofis tutar, ben öyle bir şey yapmayacağım” dedi. (ANKA)