Paşabahçe'de eylem

Eskişehir Paşabahçe Şişe Cam Fabrikası'nda 300 işçinin başlattığı boykot, gece de sürdü. Üretimi durduran işçiler, dışarı çıkmamakta direnirken, aileleri de soğuğa rağmen fabrika önünde sabaha kadar bekleyerek, gelişmeleri yakından takip etti.

Paşabahçe Şişe Cam Fabrikası'nda 90 arkadaşlarının işten çıkarılması sebebiyle eylem başlatan işçiler, fabrikanın kurulması için büyük çaba harcadıklarını belirterek, direnişlerini sonuna kadar sürdüreceklerini söylediler. Sabaha kadar fabrika önünde bekleyen işçi aileleri ise havanın soğuması sebebiyle zor anlar yaşadı. "İşçi arkadaşlar sahipsiz değil", "Paşabahçe bizimdir, bizim kalacak", "Biz kurduk, müteahhide yedirmeyiz" şeklinde slogan atan grup, sık sık halay çekerek ısınmaya çalıştı.

ALKIŞ VE ISLIKLIPROTESTO

Bu arada fabrika, siyasi parti temsilcilerinin akınına uğradı. CHP milletvekili adayı Vedat Alp, DEHAP, HADEP ve EMEP partilerinin yöneticileri ile Eskişehir bağımsız milletvekili adayı Eşref Çakır da fabrikaya geldi. İşçiler, siyasileri alkış, ıslık ve otomobillerin klaksonlarını çalarak protesto etti. Milletvekili adayları ve parti yetkililerinin birbirlerini suçlaması üzerine fabrika önünde sert tartışmalar yaşandı.

Reklam
Reklam

"EN KISA SÜREDE ÇÖZÜLECEK"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir milletvekili adayı Cevdet Selvi'nin fabrikanın ortağı olduğu iddiasını yalanlayan Vedat Alp, problemin en kısa sürede çözüleceği sözünü verdi. Bu esnada bir işçi, CHP'nin fabrikada yüzde 27 hissesi olduğunu iddia ederek Alp'e tepki gösterdi. İşçiler eylemlerini sona erdirmedi.

İHA

Anahtar Kelimeler: