Pasinler Kaymakamlığı, başarılı köy okulu öğrencilerini teşvik ediyor

Erzurum'un Pasinler ilçesi Kaymakamlığı tarafından köy ilköğretim okullarında okuyan öğrenciler arasında düzenlenen bilgi yarışmalarında dereceye...

Erzurum'un Pasinler ilçesi Kaymakamlığı tarafından köy ilköğretim okullarında okuyan öğrenciler arasında düzenlenen bilgi yarışmalarında dereceye girenler, dizüstü bilgisayar, Çanakkale ve İstanbul gezisi ile ödüllendirildi.

Pasinler Kaymakamlığı, ilçe merkezine bağlı 15 köydeki 500 öğrenci arasında derslerinde başarılı olanları tesbit etti. Kaymakam Cihangir Güler, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ilköğretim okullarındaki 6 ve 7 sınıf öğrencilerinden başarılı olup ancak maddi durumları iyi olmayan 70 öğrenciye sahip çıktı. Sözkonusu öğrencilere Kaymakam Güler'in girişimleriyle ilçe merkezinde özel olarak SBS kursları verildi. Ulaşım, iaşe ve diğer bütün giderleri kaymakam Güler tarafından karşılanan öğrencilerin yıl içerisinde derslerindeki başarı grafiğinin yükselip, SBS denemelerinde puanları yükseldi. Deneme sınavlarında başarılı olan ilk 10 öğrenci, Kaymakam Cihangir Güler tarafından diz üstü bilgisayar hediye edildi. Ayrıca yine denemelerde ilk 25'e giren öğrenciler de İstanbul ve Çanakkale tatiliyle ödüllendirildi. Güler'i makamında ziyaret eden öğrenciler, Kaymakam'a kendilerine sunduğu destek ve gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Devlet olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirten Kaymakam Cihangir Güler, "Başarılı çocuklarımızın ellerinden tutmak istedik. Bu amaçla bütün imkanlarımızı seferber ettik. Öğrencilerimiz de kendilerine sunulan hizmetleri en iyi şekilde değerlendirdi. Öğrencilerimizin deneme sınavlarında elde ettikleri başarıları çeşitli hediye ve tatil gezileriyle ödüllendirdik. Bütün amacımız geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız okutmak ve başarılı olanların ise ellerinden tutarak hedeflerine ulaşmalarında onlara yardımcı olabilmek." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: