Pasinler’de Bayan Çiftçilere Süt Sağma Makinası Verildi

Erzurum'un Pasinler ilçesinde süt sağım teknikleri kursuna katılan bayanlara süt sağma makinesi dağıtıldı.Erzurum İl Gıda,...

Erzurum'un Pasinler ilçesinde süt sağım teknikleri kursuna katılan bayanlara süt sağma makinesi dağıtıldı.

Erzurum İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüyle Pasinler Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Pasinler’de bayan çiftçilere yönelik süt sağım teknikleri konusunda bilgilendirme semineri düzenlendi. Pasinler’e bağlı Otlukkapı ve Çakırtaş köylerinde düzenlenen süt sağım kursu sonunda kursiyerlere kura ile süt makinesi dağıtıldı. Otlukkapı köyünde katılan kursiyerden 6, Çakırtaş köyünde ise 5 kadın çekilişle süt sağma makinesine kavuştu.

Reklam
Reklam

Projenin kadın çiftçilere eğitim projesi kapsamında yapıldığını ve projeye özel idareden 100 milyar destek sağlandığını söyleyen yetkililer, proje kapsamında bayanlara üç gün süreyle süt sığırı yetiştiriciliği hakkında eğitim verildiğini belirtti. Söz konusu eğitime katılan bayanlara sığır ırkları suni tohumlama, sığırlarda üreme, bakım beslenmesi sığır barınakları, gebe hayvanlar, sağım ve sağım yöntemleri süt hijyeni hakkında bilgiler verildi.

Eğitimin üçüncü günü İlçe Tarım Müdürlüğünden gelen veteriner hekimler tarafından sığırlarda görülen hastalılar hakkında bilgilendirilen kadınların kurslara yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.

Süt makinesini kazanan kadınlar birbirlerine sarılırken, kuradan boş çekenler ise kısa süreli üzüntü yaşadılar. Kursiyer bayanlar daha önce inek sağmaktan parmaklarının şiştiğini belirterek şimdi makine ile sağacağı için çok memnun olduklarını ifade ettiler.

İlçe Tarım Müdürü Dilek Kara, “İlçemizde ve bölgemizde tarım ve hayvancılığı kalkındırmak için elimizden gelen bütün imkânları seferber ediyoruz. Bu tür projelerimiz bundan sonrada devam edecektir köylülerimizin projemize göstermiş oldukları yakın ilgiden dolayı hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: