Pasinler'de Şemsittin Ertaş, Anıldı

Pasinler’de Şemsettin Ertaş’ı anma, Nefi Ortaokulu yılsonu etkinlikleri ve mezuniyet töreni İlçe Halk Eğitim Merkezi...

Pasinler’de Şemsettin Ertaş’ı anma, Nefi Ortaokulu yılsonu etkinlikleri ve mezuniyet töreni İlçe Halk Eğitim Merkezi salonunda yapıldı.

Erzurum’un Pasinler ilçesinde Nefi İlkokulu tarafından her yıl geleneksel olarak yıl sonunda yapılan Şemsettin Ertaş’ı anma, yıl sonu etkinlikleri ve mezuniyet törenine büyük ilgi vardı. İlçe Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen programda açılış konuşması yapan Okul Müdürü Yücel İzci, "Okulumuza büyük hizmetler etmiş, Pasinler’in eğitim neferlerinden biri olan rahmetli Şemsettin Ertaş’ı rahmetle anıyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Programda Şemsettin Ertaş’ın hayatını anlatan belgeselden sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı ve Şemsettin Ertaş’ın öğrencisi İnşaat Mühendisi Mustafa Pehlivan’da birer konuşma yaptılar. Konuşmalar sonrası okul korusu tarafından davetlilere küçük bir halk müziği konseri verdi.

Programda ayrıca okul öğrencileri tarafından şiirler okunurken, yine okulun anasınıfı öğrencileri tarafından sahnelenen ront gösterisi ise davetlilerce ayakta alkış gördü. Okuldan dereceyle mezun olan birinci Arzu Öğürce’ne, ikinci Kübranur Özbay’a ve üçüncü Emirhan Orhan’a Şemsettin Ertaş’ın öğrencisi İnşaat Mühendisi Mustafa Pehlivan tarafından çeyrek altın, Şemsettin Ertaş’ın oğlu Gürkan Ertaş’da öğrencilere birer kol saati ve başarı plaketiyle ödüllendirildiler.

Ayrıca Nefi Ortaokulu’ndan mezun olan bütün öğrencilere ise yine Gürkan Ertaş tarafından Dünya Klasikleri romanı hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: