Pasta şefinden tam ölçülü pastacı kreması yapılışı! Misafirler parmaklarını yiyecek...

Yaş pasta, ekler, Alman pastası ve profiterolün olmazsa olmazı pastacı kreması! Pürüzsüz kıvamı ve mükemmel lezzetiyle tatlıları bir üst seviyeye çıkarmakta üstüne yok. Üç günlük ömrüne koca bir lezzet sığdırıyor ve bekledikçe güzelleşiyor. Teknik bilgi bizden. Sizden istediğimiz sadece biraz sabır. Eğer pasta şefi olmaya hazırsanız başlayalım!

Pastalarınızı süsleyen ve tatlılarınızın içini dolduran yumuşacık kremanın tadına varma zamanı! Tam kıvamında pastacı kreması yapmak için ihtiyacınız olan şey tam ölçüler, değil mi? Size küçük bir de sır verelim. Kremanızı kullanmadan önce mutlaka çırpın. Sizi mükemmel pürüzsüz dokuya ulaştırır. İşte tüm püf noktaları ve tam ölçüleri ile birlikte enfes pastacı kreması tarifi…

MALZEMELER:

500 ml süt
100 gram şeker
4 adet yumurtanın sarısı
40 gram un
40 gram tereyağı
30 gram nişasta
1 adet vanilya çubuğu

Reklam
Reklam

PÜF NOKTASI:

Isıyı dengeleme işlemini dikkatli bir şekilde yapmalısınız çünkü içindeki yumurta yüksek ısıda hızla pişer ve kıvamını bozar.
Mutlaka tereyağı kullanın. Daha parlak kıvamlı bir krema elde edersiniz.
Sütün kaynama aşamasında dilerseniz kahve veya çeşitli poşet çaylar ile aroma katabilirsiniz.
Yapacağınız tatlı veya pastaya göre ölçüleri aynı oranda artırabilirsiniz.

YAPILIŞI:

Mikser ile yumurta sarılarını ve şekeri çırpın.
Sütü bir tencereye koyun.
Vanilya çubuğunu ortadan ikiye keserek taneciklerini süte ilave edin.
Çırptığınız yumurta ve şekerin üzerine un ile nişastayı ekleyin.
Sütü ocağın üstünde kenarlarından kaynamaya başlayacak kadar ısıtın. Bu noktada sütünüz fokur fokur kaynamamalı, sadece kenarları hareketlenmeli yani ısınmalı.
Bir kepçe yardımıyla sıcak sütten alıp yumurtalı karışımın üzerine dökün ve ısılarını eşitleyin. Birkaç kepçe daha ekleyin.
Yumurtalı karışım ısınınca karıştırarak sütün içine ilave edin.
Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Ardından ocaktan alın ve içine tereyağı ekleyerek güzelce karıştırın.
Soğumasını bekleyin.
Üzerini streç film ile örterek buzdolabında dinlendirin.
Pastacı kremanız hazır! Kullanmadan önce çırparak pürüzsüzleştirmeyi unutmayın. Ayrıca soğuduktan sonra üzerini kapatırken streç filmin kremaya yapışacak şekilde olmasına dikkat edin. Çünkü bu şekilde kremanızın üstü sertleşip kabuklaşmaz.

Reklam
Reklam

Kakaolu pastacı kreması yapmak istiyorsanız kremanız daha sıcakken içine 80 gram kadar çikolata ekleyip karıştırarak pastacı kremanızı çikolatalı olacak şekilde hazırlayabilirsiniz.

Eğer kremanızı tam ölçü yaptıktan sonra fazla geldiyse, soğuduktan sonra derin dondurucuya koyarak saklayabilirsiniz. Bir buzdolabı poşeti veya hava almayan bir kabın içinde 3 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Donuk kremanızı kullanmak için çıkardığınızda oda sıcaklığına geldikten sonra eğer topaklanma sorunu yaşarsanız süzgeçten geçirerek veya blenderdan geçirerek pürüzsüz kıvama getirebilirsiniz.

Tam ölçüleri ile pastacı kremanız mükemmel olacak. Şimdiden ellerinize sağlık!