Pastırma Sıcağı Bitmeden İstanbul'da Gidip Çimlerinde Yayılacak En İyi 9 Park!

Pastırma sıcağının bugün doruk noktasındayız. Hava 25 dereceyi bulacak!

12 günlük sıcaklarından ardından kara kış gelecek. Hazır güneş yüzünü göstermişken son kez kendinizi parklara atın!

Naile Sultan Korusu - Ortaköy-Kuruçeşme

Naile Sultan Korusu, Ortaköy ve Kuruçeşme arasında bulunmakta olup adını Sultan II. Abdülhamit'in kızından almaktadır. Burada çok sayıda değerli ağaç türleri ve çiçekler bulunmakta ve ayrıca koruda bulunan zarif köşkü de görmeye değer.

Ulus Parkı - Ulus

Ulus Parkı, Ulus semtinde tepelik bir alanda kurulu olup muhteşem manzarası ve yeşili ile ziyaretçileri büyüler. Ulus Parkında boğaz manzarası harika.

Reklam
Reklam

Bebek Parkı - Bebek

Bebek Parkı, İstanbul'un Bebek semtinde deniz kenarında popüler İstanbul parkları arasındadır. Lüks ve zengin bir semt olan Bebek'te ziyaretçiler güzel vakit geçirebilir, Bebek Parkı ve çevresindeki cafe ve restoranlarda boğaza karşı doyumsuz İstanbul keyfini sürebilirsiniz.

Çubuklu Hıdiv İsmail Paşa Korusu - Çubuklu, Beykoz

Çubuklu Korusu, Beykoz semtinde Çubuklu'da bulunmakta ve çok çeşitli ağaçları ve güzel bahçesiyle ilgi odağı durumundadır. Ayrıca parkın hemen yanındaki Hıdiv Kasrı da güzel mimarisi ile dikkati çekmektedir.

Mihrabad Korusu - Kanlıca

Beykoz Korusu - Beykoz

İstanbul Anadolu yakası boğaz kıyısında Beykoz'da bulunan Beykoz Korusu; aynı zamanda Abraham Paşa Korusu olarak da bilinmektedir. Beykoz Korusu Osmanlı dönemi Sultan II.Abdülhamid döneminden kalma bir yerdir.

Romantika Fenerbahçe Parkı - Fenerbahçe

Romantika Fenerbahçe Parkı, Kadıköy Fenerbahçe semtinde İstanbulluların çok sık uğradığı bir park. Kapalı ve açık mahalleriyle seçkin dinlence yerlerinden birisi.

Reklam
Reklam

Emirgan Parkı - Emirgan

Maçka Demokrasi Parkı- Maçka

Maçka Demokrasi Parkı, İstanbul'da, Kadırgalar Vadisi'nde (Harbiye Kongre Vadisi) üzerine kurulu park. Dolmabahçe, Maçka, Nişantaşı ve Harbiye arasındaki geniş bir alanı kaplar. Maçka Demokrasi Parkı'nın içinde iki spor aletleri parkı, iki cocuk oyun alanı, iki kahvehane ve lokanta, bir yapay ada ve iç içe toplam dokuz yapay havuz bulunmaktadır.Özellikle gün batımında ve karlı havalarda amatör ve profesyonel fotoğrafçıların sıkça uğradığı yerlerinden biridir.