Pastırma'ya Ramazanda Zam Yok

Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri, ramazan ayında pastırmaya zam yapılmayacağını bildirdi.

Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri, ramazan ayında pastırmaya zam yapılmayacağını bildirdi.

İşeri, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilde 6 imalathanede doğal koşullarda kurutulan pastırmanın kilogramının 60 liradan satıldığını belirterek, ramazan ayında fiyatta bir artış olmayacağını söyledi.

Kastamonu pastırmasının diğer bölgelerde üretilen pastırmalardan daha farklı olduğunu savunan İşeri, "Kentte çemenli ve çemensiz olmak üzere iki çeşit pastırma yapılıyor. Yapımından, dilimlenmesine varıncaya kadar elle yapılması, pastırmaya ayrı bir lezzet katıyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Pastırma üreticilerden Tolgahan Karaosmanoğlu mübarek ramazan ayında her sofraya pastırma girmesini istediklerini vurgulayarak, et fiyatları artmadıkça pastırmanın fiyatında bir değişiklik olmayacağını belirtti.

Muhabir: Yaşar Kuru/Sinan Özmüş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: