Patates çuvalından çıkan yavru fareyi elleriyle besliyor

Erzurum'da bir taksici satın aldığı patates çuvalı içerisinden çıkan yavru fareyi sokağa atmak ya da...

Erzurum'da bir taksici satın aldığı patates çuvalı içerisinden çıkan yavru fareyi sokağa atmak ya da öldürmek yerine beslemeyi tercih etti.
Pasinler ilçesinden evine kışlık iki çuval patates satın alan Ömer Araş isimli taksici, eve getirdiği patatesleri çıkartmak isterken avucuna yavru fare geldi. Önce şaşkınlık yaşayan Araş, daha sonra yavru fareyi sokağa atmak yerine sahiplendi. Araş, 'Fındık' ismini verdiği yavru fareye karton kutudan yuva yaptıktan sonra fareyi ılık suyla yıkadı. Yavru farenin yuvasını ticari taksisinin bagaj kısmına yerleştiren Araş, gündüzleri fareyi taksi durağının yanı başındaki yeşil alana bırakıyor. Zaman zaman güneşlenmesi için fareyi aracının motor kaputunun üzerine çıkartan Araş, çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları arasında yavru fareyi sevip, fıstık kabuğuyla besliyor. Bazı vatandaşların farenin fotoğrafını çekmek istediklerini söyleyen Araş, "Fındık'a acıdım. İyi bir dostum oldu. Onu ellerimle besliyorum, ılık suyla yıkıyorum. Yavru fareyi sevdiğimi görenler önce şaşkınlık yaşıyor ardından onlar da Fındık'ı sevmeye başlıyor." diye konuştu. Araş, farenin daha iyi bir ortamda yaşayabilmesi için 10 gündür beslediği Fındık'ı bir tanıdığı vasıtasıyla köyüne gönderdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz