Patates İhracatı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, ülke genelinde patates ihracatı ile uğraşan 20 ihracatçı...

Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, ülke genelinde patates ihracatı ile uğraşan 20 ihracatçı firma temsilcisinin katılımı ile "Patates İhracatı Değerlendirme Toplantısı" yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Asım Baş, Bitki Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde ihracattan sorumlu inspektörler, Ziraat Mühendisi Hüsnü Baş, Ziraat Mühendisi Yaşar Barış ve patates ihracatı ile uğraşan 20 firmanın yöneticileri katıldı.

Reklam
Reklam

Patates İhracatı Değerlendirme Toplantısında; 2012 yılı patates ihracatı verileri, 2013 yılında Nevşehir’den yapılan patates ihracat verileri, Nevşehir’den ve başka illerden özellikle Avrupa Birliği Ülkelerine yapılacak olan patates ihracatında Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanlığınca yürütülmekte olan "ihracatta uyulması gereken kriter mevzuatları", inspektörlerce usulüne uygun alınan numune örneklerinin yetkili laboratuvarlara gönderilmesi prosedürü, Nevşehir’de yürütülmekte olan karantina çalışmaları ve diğer konular firma temsilcileri ile görüşüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: