Patates Üreticileri Devletten Yardım Bekliyor

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, depolarda bozulmak üzere bekleyen, elde kalan milyonlarca ton patatesi devletin satın alıp, Suriye'den gelen

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, depolarda bozulmak üzere bekleyen, elde kalan milyonlarca ton patatesi devletin satın alıp, Suriye'den gelen mültecilere, Van'daki depremzedelere dağıtmasını önerdi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın talimatı ile Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği tarafından patates üreticileri ve ihracatçıları Nevşehir'de, Ticaret Borsası Salonunda düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Üreticilerin ve ihracatçıların, patates stoklarının nasıl eritilebileceği konusunda görüş alış verişinde bulunulduğu toplantıda konuşan Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, "Depolarda bozulmak üzere bekleyen milyonlarca ton patatesi devlet satın alıp, Suriye'den gelen mültecilere, Van'daki depremzedelere dağıtsın" dedi.

Reklam
Reklam

Bu öneriyi Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerine de sunduklarını belirten Ekiz, üreticilerin elinde kalan ve depolarda çürümeye yüz tutan patateslere bu şekilde kısa vadeli bir çözüm getirilebileceğini vurguladı.

Ekiz, patates stokunun ancak devletin satın alması ile eritilebileceğine dikkat çeken Ekiz, "Devlet patatesleri satın alarak, askeri birliklere, öğrenci yurtlarına, fakir ve yardıma muhtaç ailelere, Suriye'den gelen mültecilere, Van'daki depremzedelere dağıtabilir ve sorun kısa vadede çözülür" dedi.

Patateslerin elde kalmasının iç piyasadaki arz talep dengesizliğinden kaynaklandığını ifade eden Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak da, sorunun devlet eliyle çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

Ekonomi Bakanlığı Tarım Dairesi Başkanı Tayfun Kılıç da, üreticilerin sorunlarını ilgili bakanlıklara ileteceklerini belirterek, patates üreticisinin sorununu çözebilmek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Toplantıya, patates üreticileri ve ihracatçılarının yanı sıra Derinkuyu Kaymakamı Mithat Can Kutluca, Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Kenan Şahin, Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, AK Parti Derinkuyu İlçe Başkanı Serdar Pala ile Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Yavuş Şen de katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantıya katılanlar daha sonra Vali Abdurrahman Savaş'ı da ziyaret ederek, patates üreticilerinin sorunları ile ilgili görüş alış verişinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz