Patates Üreticilerine Don Desteği

Bitlis’in Ahlat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nihat Keskin, Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) kaydı...

Bitlis’in Ahlat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nihat Keskin, Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) kaydı bulunan çiftçilere don desteği verileceğini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Nihat Keskin, don nedeniyle yüzde 30 ve üzerinde zarar gören ve Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) kaydı bulunan çiftçilere dekar başı 200 TL ödeme yapılacağını belirtti. Keskin, “2011 yılı Kasım ayında yapılan hasar tespit içerisinde don zararına maruz kalan ve icmallerde de adı geçen çiftçilere ödeme yapılacaktır. Talimatlar gereği patateslerinin yüzde 30 ve üzerinde zarar tespit edilmiş, ÇKS kaydı bulunan çiftçilere destekleme yapılacak. ÇKS kaydı bulunmayan çiftçiler ise bu desteklemeden faydalanamayacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Keskin, meydana gelen don afeti nedeniyle ürünleri zarar gören ve daha önceden tespit edilen çiftçilerin, son başvuru tarihinin 6 Temmuz 2012 mesai bitimine kadar olduğunu ifade ederek, çiftçilerin bu tarihe kadar Ahlat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz