Patlamada 22 kişi öldü

Afganistan'ın başşehri Kabil'de Enformasyon ve Kültür Bakanlığı binasının yakınlarındaki patlamada 22 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Patlamanın, bakanlık binasıyla Spinzar Hotel'in yakınlarında bir arabaya konan bombanın infilak etmesi sonucu meydana geldiği kaydedildi. Polis yetkilisi Albay Abdullah, kendisine bağlı ekiplerin 22 cesetle 20 yaralıyı bölgeden çıkardıklarını söyledi. Görgü şahitleri de olay mahallinde yerde yatan 20'den fazla insan gördüklerini ifade ettiler.

Uluslararası Güvenlik Destek Gücü ISAF'ın Sözcüsü, patlamanın TSİ 13.30 sıralarında gerçekleştiğini bildirdi. Bazı görgü şahitleri de olayda 2 patlama olduğunu kaydettiler. Polis, patlama sonrasında olay mahallinin yollarını basın ve halka kapattı.

Reklam
Reklam

ISAF komutanı Tümgeneral Hilmi Akın Zorlu da geçen hafta yaptığı açıklamada, El Kaide ve Taliban militanlarının ülkede halen etkili olduklarını ifade etmiş ve ülkede terörist tehditler olduğu uyarısında bulunmuştu. Zorlu, eski Başbakan Gülbeddin Hikmetyar'ın liderliğindeki Hizb-i İslam fırkasının da saldırılarda bulunabileceğini belirtmişti.

Bugünkü saldırının, Afganistan'da Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin, Taliban rejiminin devrilmesinden sonra göreve gelmesinden bu yana gerçekleştirilen en büyük saldırı olduğu ifade edildi.

Anahtar Kelimeler: