Türkiye bir kez daha hainlerin hedefi oldu! Dün gece İstanbul Atatürk Havalimanı'nda patlama yaşandı ve vatandaşlar patlamada son durumu merak ediyor. Atatürk Havalimanı'nda patlamanın ardından çok sayıda insan yaşamını yitirdi, pek çok insan ise yaralandı. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaşananların ardından vatandaşlar, terör saldırısının bilançosunun artmasından korkuyor. Peki patlamada son durum ne? İşte İstanbul Atatürk Havalimanı'nda patlama hakkında en son gelişmeler...
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda patlamalar meydana geldi. Dış Hatlar Terminali'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen terör saldırında 3 canlı bomba kendini patlattı. Saldırının sonucunda 36 kişi yaşamını yitirirken, 147 kişi ise yaralandı. Yaşanan terör saldırısının ardından olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edilirken, yaralılar ilk müdahalenin ardından hastanelere sevk edildi. Olayın ardından havalimanı çevresi güvenlik çemberine alınırken, havalimanına giriş ve çıkışlar kapatıldı. Yaralılar 49 ambulans ve 5 UMKE ekibi aracılığıyla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgedeki çeşitli hastanelere götürüldü ve burada tedavi altına alındı. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yaralıların sevk edildiği hastanelerde kan ihtiyacının bulunmadığı ifade edildi. Yine patlama sonrasında olay yerine özel hareket ve bomba imha ekibi sevk edildi.
Al Jazeera Türk'ün edindiği bilgilere göre ilk saldırgan dış hatlar terminalinin ana giriş kapısından içeriye girdi. Burada X Ray'den yakalanmadan geçemeyeceğini bilen saldırgan ilerlemedi ve uzun namlulu silahlarla etrafa ateş açtı. Arama bölgesinde kalabalık olması polisin saldırgana müdahalesini zorlaştırdı. Ateş ederek içeriye girmeye çalışan saldırganı havalimanında görev yapan bir polis memuru engelledi. Yaralanıp yere düşen saldırgan üzerindeki patlayıcı infilak ettirdi. İlk saldırganın daha fazla ilerleyememesinin ardından ikinci saldırgan harekete geçti. Ancak ikinci saldırgan da içeriye doğru ilerleyemedi. X- Ray cihazının önündeki bölgede ateş etmeye başlayan saldırgan, ilk saldırganın vurulmasının hemen ardından üzerindeki bombayı patlattı. Üçüncü saldırı ise alandan çıkan vatandaşların kendilerini bekleyen araçlarına veya taksilere bindiği noktada gerçekleştirildi. Üçüncü saldırgan önce sağa sola ateş etmeye başladı. Çevredeki polisler ile çatışmaya girdikten bir süre sonra da üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi.
Öte yandan saldırganlar hakkında ortaya atılan bir iddia şok etkisi yarattı. İddiaya göre İstanbul Atatürk Havalimanı'nda patlamayı gerçekleştiren teröristler havalimanına yurtdışından uçakla geldi. Uçaktan inen teröristler Dış Hatlar Terminali'nde hazırlandıktan sonra saldırıyı gerçekleştirdi. Teröristlerin uçakla kaleşnikofları ve patlayıcıları nasıl getirdikleri ise merak konusu.
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda patlamada yaralananlar hakkında bilgi edinmek isteyenler bunun için Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'nin (SABİM) 184 numaralı hattından bilgi alabilecekler. Diğer yandan Facebook, kullanıcılarına "Güvende misin? Görünüşe göre Atatürk Havalimanı'nda patlamadan etkilenen bölgedesin. Güvende olduğunu arkadaşlarına bildir” iletisi gönderdi. Facebook'un "Güvendeyim- Bölgede değilim” butonlarını etkinleştirmesiyle birlikte, kullanıcılar güvende olup olmadıklarını sosyal medyada paylaşıyor. Facebook bu yanıtları da diğer kullanıcılara bildirim olarak gönderiyor.
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda patlamanın ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı üzerine Başbakanlık'ta kriz masası oluşturuldu. İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'i arayan Başbakan Yıldırım gelişmeler hakkında bilgi aldı. Yine patlamada son durum değerlendirilmesi yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş yer aldı.
RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, Başbakanlığın talebi üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi. Diğer taraftan Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısı sonrasında yazılı ve görsel basın, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada, her türlü haber, röportaj ve olay görüntülerine ilişkin yayın yasağı getirilmesine karar verdi.
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda patlamanın ardından Yeni Şafak'ın iddiasına göre x ray cihazını geçerek içeri giren bir terörist, 'Biraz sonra burada bomba patlayacak' diye bağırdı. İçeride bulunan yolcuların çıkışlara doğru yönelmelerinin ardından önce kurşun yağdıran teröristler ardından kendilerini patlattı. Yine saldırının havalimanında yer hizmetleri veren personelin çıkış saatine denk gelmesi de ölü ve yaralı sayısının artmasına etki etti.