Patlamada Yaralanan 4 Suriyeli Kayseri’de Tedavi Altına Alındı

Suriye’nin başkenti Şam’da meydana gelen patlamada yaralanan 372 kişiden 4’ü, Kayseri’deki yanık ünitesinde tedavi altına...

Suriye’nin başkenti Şam’da meydana gelen patlamada yaralanan 372 kişiden 4’ü, Kayseri’deki yanık ünitesinde tedavi altına alındı.

Dün Suriye’nin başkenti Şam’ın Kazaz semtinde intihar bombacılarının kullandıkları araçları patlatması ile 55 kişi hayatını kaybetmiş, Suriye İçişleri Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre 372 kişi de yaralanmıştı. Çoğu öğrenci olan yaralıların bazılarının Türkiye’deki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığı öğrenildi.

4 yaralının hastanelerinde tedavi altına alındığını belirten Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, konuyla ilgili açıklamasında, “Dün gece 23.00 civarında Suriye’de meydana gelen patlama sonrasında Adana’ya getirilen hastalardan 4’ü ambulans uçakla Kayseri’ye sevk edildi. Hastaların tedavisine başlandı” dedi.

Reklam
Reklam

Yanık ünitesinde tedavi altına alınan hastaların vücudunda yüzde 30 ve 40 oranında yanık oluştuğunu bildiren Doç. Dr. Özcan, “Hastalarda 2. derece ve 3. derecede yanıklar bulunuyor. Patlama olması nedeniyle yanıkların büyük bir kısmı yüzde, kollarda ve gövdede” diye konuştu.

Yanık tedavi ünitesinde bulunan 4 Suriyeli için plastik cerrahi uzmanlarının da çalıştığını söyleyen Doç. Dr. Özcan, hastanenin imkanları dahilinde tedavilerin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Yanık ünitesi sorumlusu genel cerrahi uzmanı Fikret Gözübüyük ise, Adana 112 Yanık Merkezi tarafından Kayseri’ye gönderilen S.C. (23), B.A. (17), V.H. (28) ve M.K.'nin (17) hayati tehlikelerinin bulunduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: