Patlamada yaralanan Selin Çelik şehit oldu

Beşiktaş'ta meydana gelen hain terör saldırısında yaralanan bankacı Selin Çelik hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Patlama sırasında Taksim'e giden dolmuşta yaralanan 28 yaşındaki bankacı Selin Çelik, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Yoğun bakımda tedavisi yapılan Selin Çelik yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Çelik'in otopsi için cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

GALATASARAYLI SPORCUNUN KARDEŞİ

Selin Çelik'in, Galatasaray Kulübü master yüzücüsü Pelin Çelik'in kız kardeşi olduğu öğrenildi.

Patlamada hayatını kaybedenler arasında yer alan Selin Çelik, bombalı saldırıya Taksim'e gitmek için bindiği dolmuşta yakalanarak ağır yaralandı. Selin'in ailesi ve arkadaşları, dün Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde umutla bekledi. Sosyal medya üzerinden saatlerce kan arandı ve bulundu. Ancak daha sonra acı haber geldi.

Reklam
Reklam

DÖVMESİNDEN TANIMIŞLARDI

Selin Çelik'in yakını Tankut Karamuk, maç saatinde kendisinin de orada olduğunu belirterek şunları söyledi:

''Beleştepe denilen yerde dolmuşun içerisindeymiş benim kuzenim. 28 yaşında Selin Çelik. Arkadaşları ondan haber alamayınca hastane hastane dolaşıyorlar, sonra ablalarına haber veriyorlar, o şekilde bulunuyor. Çünkü kimlik tespiti de mümkün değil. Cüzdanı falan yok ortada, dövmesinden tanımış arkadaşı. Yaralanan az sayıda sivilden biri kendisi ama içinde bulunduğu dolmuş da doluymuş. Patlamanın çok yakınındaki bir dolmuştaymış. Selin de kafasından yaralanıyor.''

YOĞUN BAKIMDAKİ 3 YARALININ DURUMU CİDDİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Soylu, Sağlık Bakanı Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, İstanbul Valisi Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan ile Polis Eğitim ve Kongre Merkezinde (PEKOM) İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Reklam
Reklam

Beşiktaş'ta gerçekleşen saldırıyı TAK üstlendi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise saldırının ardından ilk 4 dakika içerisinde ilk ambulansın olay yerine ulaştığını belirterek, 106 ambulansla ve çok sayıda Ulusal Medical Kurtarma Ekibi elemanı ve 112 acil personeliyle yaralılara müdahale edildiğini söyledi.

Akdağ, "Hastanelerimizde kayıtlı hasta sayısı 166, bunlardan 20'si evlerine gönderilebilmiştir. Şu anda halihazırda ameliyat halinde olan 17 kardeşimiz var. 6 kardeşimiz de yoğun bakımda, yoğun bakımda olan kardeşlerimizin 3'ünün durumu oldukça ciddi." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: