Patlamanın olduğu aracın noter devri yapılmamış

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ankara'da patlamanın yaşandığı Laguna marka aracın noter devrinin yapılmadığını söyledi.Afganistan...

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ankara'da patlamanın yaşandığı Laguna marka aracın noter devrinin yapılmadığını söyledi.
Afganistan Mülteciler ve Geri Dönenler Bakanı Cemahir Enveri ile görüşmesinden önce gazetecilerin patlamaya ilişkin sorularını cevaplayan Bakan Şahin, "Patlamanın ilk belirlemelere göre orada park eden araçlardan 06 BS 099 plakalı Laguna marka bir araçta şiddetli bir şekilde meydana geldiği, diğer araçlarda da yakıt cinsinin LPG olmasına bağlı olarak tüplü olması nedeniyle patlamalar meydana geldiği yönünde. Bu araç da LGP'li, ilk bilgilere göre. Araç 13 Eylül'de devri alınmadan satın alınmış, parası verilerek satın alınmış bir araç. Ama henüz noter devri yapılamamış." dedi.
"Hedef gözetmeden yapılan bir hedeftir. Terör saldırısı, her yeredir, herkesedir. Onlar için bebek, yaşlı, polis, vatandaş ayrımı yok. Türk milletinin tamamı hedef." diyen Şahin, istihbarat zaafı olup olmadığına ilişkin bir soruya ise olayın aydınlatılmasına yönelik çalışmanın yürütüldüğünü belirtti.
Olayın olduğu yerin Kumrular Caddesi üzeri, araç parkının çok yoğun olduğu bir yer olduğuna dikkat çeken Şahin, şöyle devam etti: "İnsan hareketinin yoğun olduğu bir yer. Olay yerinin özelliği bu. Dolayısıyla patlamayla daha çok insana zarar verme hedefinin gözetildiği görülüyor. Onun dışında başka bir amaç şu anda düşünülmüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz