Patlamanın Sebebi Lnp Gazı Sızıntısı

Antalya’nın Kemer ilçesinde 5 yıldızlı bir otelin çamaşırhanesinde meydana gelen patlamanın oluşturduğu hasar onarılmaya çalışılırken,...

Antalya’nın Kemer ilçesinde 5 yıldızlı bir otelin çamaşırhanesinde meydana gelen patlamanın oluşturduğu hasar onarılmaya çalışılırken, patlamanın buhar kazanında değil LNP (sıvılaştırılmış doğalgaz) sızıntısının alev alması sonucu meydana geldiği ortaya çıktı.

İddiaya göre, Kiriş Mahallesi'ndeki 5 yıldızlı otelin resepsiyon, restoran, kafe ve diskosunun da yer aldığı müstakil binanın alt katında bulunan 300 metrekarelik çamaşırhane bölümüne alınan LNP ısıtmalı dev ütü makinesinin montajı sonrası kontrolleri yapılırken otel çalışanları gaz kokusu konusunda uyarmasına rağmen üretici firma teknik servis elemanları kokunun makinenin ısınmasından kaynaklandığını söyledi. Makinenin ısınması beklenirken firma teknik servis elemanları ve otel çalışanları, çamaşırhanenin diğer köşesinde bulunan küçük kabinler içinde yemek yemeye başladı. Bu sırada yoğunlaşmaya başlayan LNP gazı alev aldı ve patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle binanın zemin katındaki duvarlar yıkılırken, basınçla dışarıya fırlayan parçalar yan taraftaki otel odalarının camlarını kırdı. Otel yönetimi tesisteki turistlerin olaydan etkilenmemeleri için dışarıdan da takviye alarak giriş kattaki bölümleri hizmete açtı.

Reklam
Reklam

Kemer Cumhuriyet Savcılığı ve bilirkişi tayin edilen Ömerül Faruk Eryılmaz, olay yerinde inceleme ve tespitlerde bulundu. Patlamada yaralanan otel çalışanı ve üretici firma teknik servis çalışanlarından çoğu tedavilerinin ardından taburcu edildi. Hastaneden aldıkları raporlarla birlikte Kemer Polis Merkezi'ne gelen yaralılar ifade verdi. Antalya'da tedavi altına alınan yaralı Ufuk Toprak ve Atilla Uçar'ın ise Ankara'ya sevk edildikleri öğrenildi.

Akşam saat 21.00 sıralarında otelin çamaşırhane bölümünde meydana gelen patlamada 5'i otel personeli 9 kişi yaralanmış, patlamanın buhar kazanının patlaması sonucu meydana geldiği belirtilmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: