Patlayan trafo çevreyi alevlere boğdu

İSTANBUL (İHA) - İstanbul, Kocamustafa Paşa Meydanı'nda bulunan elektrik trafosunda saat 02.45'de nedeni belirlenemeyen bir sebepten dolayı bir patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle cadde üzerinde lavlar oluşurken, yükselen alevler trafo yanında ve civarında bulunan dükkanlarda ve bazı evlerin camlarında maddi hasara yol açtı.

Yangın kısa sürede büyürerek yanında bulunan binaya sıçradı. 4 katlı binanın 3 katı da patlama neticesinde yanarak oturulamaz hale geldi.
Yangın olay yerine gelen Fatih ve Zeytinburnu itfaiyesinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Polis, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını bildirdi.
Bu arada vatandaşlar, trafonun yanında, patlamanın etkisiyle alevler içinde kalan binada insanların olabileceğini söyledi. Binaya girip yangına müdahale etmek isteyen vatandaşlarla polis arasında kısa süreli bir arbede yaşandı.

Reklam
Reklam

Bir görgü şahidi olayı şöyle anlattı: "Saat 02.45 sıralarında büyük bir gürültü oldu. Dışarı baktığımızda trafodan alevlerin yükseldiğini ve caddenini tamaen ateşle kaplandığını gördük. Caddedeki alevler yaklaşık 200 metrelik bir alanı kaplıyordu. İtfaiye ve polise haber verdik" dedi.

Vatandaşlar, sözkonusu trafonun son 1 ay içinde 10 kez patladığını belirterek, "Elektrik görevlileri trafoyu tamir ediyor. Ancak bir süre sonra yeni patlamalar meydana geliyor. Bugün de saat 21.00 sıralarında küçük bir patlama oldu. Görevliler trafoyu tamir ettiler" diye konuştu.