Patnos'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Patnos'ta etkinliklerle kutlandı. Program, Patnos Hükümet Konağı...

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Patnos'ta etkinliklerle kutlandı. Program, Patnos Hükümet Konağı önünde Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından program ilçe stadyumunda devam etti.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Abdulhalik Tunç, 19 Mayıs'ın, Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele dolaşmasının 94'üncü yıl dönümü olduğunu söyledi. Tunç, Türkiye'nin tek güvencesinin gençler olduğuna ifade ederek, "Siz, Türk'e istiklal aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin, Barbarosların, Ulubatlı Hasanların soyundansınız." dedi.

Reklam
Reklam

Binlerce şehit verilerek kurulan vatanın gençlere emanet olduğunu vurgulayan Tunç, "Bu emaneti korumak, gelecek kuşaklara aktarmak ve yaşatmak sizin sorumluluğunuzdadır. Milli iradenin yaşatılması için bizlere ve siz gençlere büyük görevler düşüyor. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu, her gününüz böyle olsun." diye konuştu.

Törene; Patnos Kaymakamı Üzeyir Yılmaz, Jandarma Alay Komutanı Murşit Kuyumcu, Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Yaman, Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Programa koşu, folklor, futbol branşlarında dereceye giren öğrencilere verilen ödüllerin ardından tören son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: