Patnos'ta 'Eğitim Her Engeli Aşar' kampanyası sürüyor

Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Eğitim Her Engeli Aşar' kampanyası kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde bir...

Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Eğitim Her Engeli Aşar' kampanyası kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde bir çok öğrenci okula yeniden kazandırılmaya çalışılıyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde yürütülen 'Eğitim Her Engeli Aşar' Kampanyası kapsamında Patnos İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geniş kapsamlı başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor. Mahalle ve köylerde tüm evleri dolaşarak engelli öğrenci arayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, öğretmen ve idareciler gittikleri evlerde engelli velilerini ikna için her yolu deniyor. İlk olarak Koçaklar köyündeki 11 nüfuslu Oğraş ailesini ziyaret etti. Aile reisi İsmail Oğraş’tan engelli çoçukları hakkında bilgi alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, ailenin çocuklarını okula gönderme konusunda ikna etti.

Reklam
Reklam

İsmail Oğraş, on bir çocuğundan üç tanesinin özürlü olduğunu 19 yaşındaki Leyla ve 10 yaşındaki Rabia adlı kızlarının zihinsel özürlü, üç yaşındaki Hamza’nın da hem görme hem de konuşma özürlü olduğunu söyledi. İsmail Oğraş, özürlü çocuklarının daha önce de ilçe de bulunan Rehabilitasyon merkezlerinde tedavi gördüklerini ancak her hangi bir sonuç almadıklarını kaydetti.

Patnos'ta tüm engelli öğrencilere ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, "Bu kampanyaya önem veriyoruz. ilçelerimizde İdareci ve öğretmenlerden oluşturduğumuz ikna heyeti, mahalleleri ve köyleri dolaşıyor. Devamsızlık yapan engelli öğrencilerin okula devam etmeleri için ailelerle görüşüyor. Öğrenciyi ve ailesini ikna edip okula devamını sağlamayana kadar evden ayrılmıyor. İkna ziyaretlerine mahalle ve köy muhtarları da eşlik ediyor. Engelli öğrencilerimizi eğitime kazandırılması bizi çok mutlu ediyor. Patnos genelinde engelli öğrencilerini okula kazandırmak için çalışmalarımız devam edecektir." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz