Patriot Savunma Sistemine Ait Parçaları Taşıyan TIR'lar İncirlik Üssü'nde

Adana'ya kurulmasını kararlaştırılan Patriot hava savunma sistemelerine ait parçalar İncirlik üssüne getirildi. Yaklaşık 18 TIR'lık...

Adana'ya kurulmasını kararlaştırılan Patriot hava savunma sistemelerine ait parçalar İncirlik üssüne getirildi. Yaklaşık 18 TIR'lık konvoyun gelişinde polis helikopteri havadan takip yaptı, Özel harekat timleri de hava üssü girişinde genişgüvenlik tedbiri aldı.

Türkiye'nin NATO'dan talebi doğrultusunda Hollanda'dan gönderilen Patriotları Savunma sistemlerini taşıyan gemideki parçalar, sistemin kurulacağı iller arasında yeralan Adana'ya getirildi. Otoyolu kullanarak gelen iki konvoydaki toplam 18 TIR, İncirlik hava üssünün merkez Yüreğir ilçesi Yeni mahalle yönündeki kapısından üsse giriş yaptı.

Reklam
Reklam

Polis, zırhlı araçlarla ve havadan takiple konvoyu üsse kadar takip etti. Askeri uzmanların da bulunduğu konvoyun Patriot hava savunma sistemlerinin gövde kısmına ait parçalarla, elektronik aksamını da getirdiği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz