PAÜ Denizli Sağlık Yüksek Okulu TS EN ISO 9001:2008 KYS Belgesi Aldı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Denizli Sağlık Yüksekokulu, TS EN ISO 9001:2008 KYS belgesi aldı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Denizli Sağlık Yüksekokulu, TS EN ISO 9001:2008 KYS belgesi aldı.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, TSE Ege Bölge Koordinatörü Topel Gül, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Kenan Çoyan, Denizli Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nevin Kuzu Kurban, dekanlar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, törende yaptığı konuşmada, bu belgeyi almanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Kalite yolculuğunda Teknik Bilimler, Buldan ve Honaz Meslek Yüksekokulları ile aşmaya başladıkları kilometre taşlarını Denizli Sağlık Yüksekokulu ile devam ettirdiklerini ifade eden Bağcı, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bir yerde kaliteden söz ediliyor olması ölçülebilirlik anlamı taşıyor. Ölçülebiliyor ve sonunda belgesi alınmışsa orada kalite var demektir. PAÜ bir dünya üniversitesi olacaksa, uluslararasılaşma yolunda hızlı adımlar atacaksa bunu ölçülebilir konuma getirmek zorunda. Bu noktada kalite yönetim sisteminin önemini önümüzdeki süreçte etkinlik ve çalıştaylarla anlatmaya devam edeceğiz."

PAÜ Denizli Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nevin Kuzu Kurban da üniversitedeki yüksekokullar içinde ISO 9001:2008 KYS belgesini alan ilk yüksekokul olduklarını söyledi.

PAÜ'nün kaliteye önem veren bir üniversite olduğunu belirten TSE Ege Bölge Koordinatörü Topel Gül ise kalite yönetim sisteminin bir yolculuk olduğunu ve bu yolculukta başarılı bir şekilde ilerlediğini kaydetti.

Konuşmaların ardından TSE Ege Bölge Koordinatörü Topel Gül, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'ya TS EN ISO 9001:2008 KYS belgesini verdi.

Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: