Paü’de Kanser Ve Gençlik Söyleşisi

Pamukkale Üniversitesi Biyoloji Bölümü ve Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği tarafından ‘Kanser...

Pamukkale Üniversitesi Biyoloji Bölümü ve Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği tarafından ‘Kanser ve Gençlik’ konulu söyleşi düzenlendi.

PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda konuşmacı olarak Gazeteci-Yazar Nevval Sevindi’nin yer aldığı söyleşiye, Pamukkale Üniversitesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kanserin, antik çağlardan beri bilinen ve tedavi edilen bir hastalık olduğunu ifade eden Nevval Sevindi, 1970’lerden sonra endüstriyel hayatın gelişmesiyle birlikte hastalığın yaygınlaştığını belirtti.

Reklam
Reklam

Bu artışın sebebi olarak en büyük etkenin sigara olduğunu dile getiren Yazar Nevval Sevindi, bunun yanında katkı maddeli ürünler, stres, radyasyon gibi etmenlerin rol oynadığını hatırlattı.Kanserli hücrelerin herkesin vücudunda olduğunu ve daha sağlıklı hücreler tarafından yok edildiğini belirten Sevindi, “Sağlıklı hücrelerin baş edemediği noktada hastalık ortaya çıkıyor. Kanserden korunmak için en başta, zararlı etkileri kanıtlanmış olan, sigaradan uzak durmamız gerekir. Kanser elbette ölüm değildir.Hasta yapılan ve yapılacak olan müdahaleleri bilmelidir ve birçok bilim dalından doktor, koordineli çalışmalıdır.Kanser, hasta ve çevresi için tam olarak bir travmadır. Psikolojik ve manevi destek tedavinin bir parçasıdır” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: