PAÜ'ye "Altın Baykuş" Ödülü

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemal Meran'a, Dünya Malzeme ve İmalat Mühendisliği Akademisi (AMME

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemal Meran'a, Dünya Malzeme ve İmalat Mühendisliği Akademisi (AMME World Academy) tarafından "Prof. Dr. Fryderyk Staub Altın Baykuş Ödülü" verildiği bildirildi.

PAÜ'den yapılan açıklamada, Polonya Silesian Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenen törende, Polonyalı bilim insanlarının ve yüksek eğitiminin uluslararası alana taşınması ve malzeme mühendisliği ile uğraşan Polonyalı bilim insanlarının işbirliklerini geliştirmesine katkısı nedeniyle Meran'a, "Prof. Dr. Fryderyk Staub Altın Baykuş" ödülü verildiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

1997 yılında başlayan ve bugüne kadar farklı ülkelerden 33 bilim insanının ödüllendirildiği organizasyonda Meran'ın, Türkiye'de bu ödülü alan ilk bilim insanı olduğu, malzeme bilimi konusundaki çalışmalarından ve malzeme bilim topluluğuna olan katkılarından dolayı akademi kuruluna daimi üye olarak seçildiği belirtildi.

Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Senem Yazıcı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: