Payidar Tüfekçioğlu kimdir? Tiyatrocu Payidar Tüfekçioğlu hayatını kaybetti

Hayatını kaybeden Payidar Tüfekçioğlu kimdir? Tiyatrocu Payidar Tüfekçioğlu, bu gece hayatını kaybettiği doğrulandı. Payidar Tüfekçioğlu'nun rahatsızlığı neydi? Payidar Tüfekçioğlu, Halkalı Acıbadem'de hayatını kaybetti!

Payidar Tüfekçioğlu'nun vefatı bu gece doğrulandı. Son dönemlerde yaşadığı karaciğer sorunları nedeniyle tedavi gören Payidar Tüfekçioğlu, saat 21.40'ta hayatını kaybetti. Sanatçının ölümü, menejeri tarafından sosyal medyadan duyuruldu. Payidar Tüfekçioğlu için uzun zamandır karaciğer donörü aranıyordu.

Payidar Tüfekçioğlu Kimdir?

Payidar Tüfekçioğlu 1962 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Ünivertsitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun olmuş,Konservatuvar eğitiminden sonra Devlet Tiyatroları'nda çalışmaya başladı. Bursa Devlet Tiyatrosu, Antalya Devlet Tiyatrosu ve İstanbul Devlet Tiyatrosu'da çalışmıştır. Hastalandığı dönemde de İstanbul Devlet Tiyatrosu kadroluydu.

Reklam
Reklam

Tiyatro ve sinema çalışmalarının yanı sıra dublaj çalışmaları da bulunuyor. Hollywood filmlerinin önemli oyuncularının Türkçe dublajlarını üstlendi. En bilindik seslendirmeleri Sylvester Stallone, Bruce Willis, Samuel Jackson, Morgan Freeman, Clint Eastwood gibi önemli aktörlerin Türkçe düblajlarını üstlenmişti.

Dizileri;

Ölümsüz Aşk, Naciye'yi Kim Sevmez, Hünkarın Bir Günü, Acayip Hikayeler, Kurtlar Vadisi Pusu, Yunus Emre, Aşkın yolculuğu, Sudan Bıkmış Balıklar.

Afife Tiyatro Ödülleri En iyi Erkek Oyuncu (Yer Altından Notlar) 2007 Avni Dilligil En İyi Erkek Oyuncu (Bağla Şu İşi) 2000