Paylaşarak Büyüyün

Bizim için ufak olan bir adım birçok insan için hayati önem taşıyor. Kokmadan, üşenmeden, bıkmadan edeceğimiz her yardım bir yüzü daha güldürecek...

Televizyon, gazate, radyo, internet... Her yerde yardıma ihtiyacı olan açlık ve susuzlukla mücadele etmeye çalışan o bir damlacık, dünya tatlısı çocukları görüyoruz.

Onların hikayelerini her gün konuşuyoruz. 'Göç ediyorlarmış, suları yokmuş, hasta çocuklarını terk etmek zorunda kalıyorlarmış, ölüyorlarmış...'
Ne kadar alıştık bu üzücü haberlere. Bakıyoruz, konuşuyoruz, biraz üzülüyoruz sonra kanal değiştirip eğlencemize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Farkında olduğumuzu düşündükçe belki içimiz rahatlıyor ama farkındalığın bu kadarı onları kurtarmıyor. Harekete geçip bir şeyler yapmak bu kadar kolayken elimizi kolumuzu bağlayıp oturmayalım.

Reklam
Reklam

Bu sabah telefonuma gelen bir mesajla uyandım. Erkence bir saatti ve bu yüzden hayli homurdandım sonra kalkıp baktım. Kızılay yazıyordu gönderen kısmında. 'Afrika İnsani Yardım Kampanyasına, 2868'e boş bir mesaj göndererek 5 TL karşılığında destek olabilirsiniz.' Şöyle bir etrafıma baktım. Yaşadığım güzel bir ev, acıktığım her an karnımı doyurabileceğim yiyecekler, kıyafetler, sağlık ve iletişim imkanları elimin altındaydı. Bense bunca nimetin arasında sabah biraz erken uyandığım için sinirlenmiştim. Sinirim yerini hızla utanca bıraktı. Uzun bir zaman telefonuma baktım. Gözümden akan bir kaç damla yaş ve 2868'e gönderdiğim mesajla kendime geldim. Yardım etmek fırsatı ayağımıza kadar gelmişken, bunu kullanıp kullanmamak tamamen bize kalıyor.

Yılın en güzel ayındayız. İyiliği, yardımı, hoşgörüyü, paylaşmayı hatırlamak, hatırlatmak için daha uygun bir zaman bulamayız. Kim olduğu, nerede olduğu, hangi zorluklarla uğraştığı hiç önemli değil. Günümüzün ufak bir bölümünü ayırarak imkanlarımızı paylaşabilir, paylaştıkça da büyüyebiliriz.

Reklam
Reklam

**Kızılay Afrika İnsani Yardım kampanyası

**

**Diyanet “Her Evden Bir Fitre, Bir İftar Afrika’ya”

**

**Lösev

**

**Çocuk Esirgeme Kurumu

**

**Çocuklar için birleşelim Unicef

**

Elif Hande Güney
Editör
e.handeguney@mynet.com