“paylaşılmış İşaret 2” Resim Sergisi Sanatseverlere Kapılarını Açtı

Küçükçekmece Belediyesi tarafından gerçekleştirilen İtalya’dan üç üniversitenin katıldığı “Paylaşılmış İşaret 2” başlıklı resim sergisi,...

Küçükçekmece Belediyesi tarafından gerçekleştirilen İtalya’dan üç üniversitenin katıldığı “Paylaşılmış İşaret 2” başlıklı resim sergisi, kapılarını sanatseverlere açtı.

Geçen yıl ilki gerçekleştirilen Roma-İstanbul arası sanat diyalogu “Paylaşılan İşaret” başlıklı serginin ikincisi Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde başladı.

Farklı gelenek ve eğitim modellerini deneyen Brera, Roma ile Foggia Güzel Sanatlar Akademilerinden, Prof.Fatih Mika, Prof. Anna Romanello, Prof. Paolo Laudisa, Prof. Franco Maracco, Prof. Gaetano Fanelli, Prof. Pietro Di Terlizzi, Prof. Eva Belgiovine ve 45 öğrenci katıldı.

Reklam
Reklam

İtalya’da ve dünyanın değişik ülkelerinde birçok çalışmalar gerçekleştiren ve serginin Küçükçekmece’ye getirilmesinde büyük bir öneme sahip olan Fatih Mika, şöyle konuştu: “Bu sergi İtalya’nın kuzeyinden Brera Güzel Sanatlar Akademisi, Orta İtalya’dan Roma Güzel Sanatlar Akademisi, Güney İtalya’dan da Foggia Güzel Sanatlar Akademisinin katılımıyla oluştu. Bu akademilerden 7 hoca ve 45 öğrenci 105 tane eserle katıldı. Değişik eğilimlerde, değişik tarzlarda bir takım değişik işler var. Buna benzer işler öğrenciler tarafından yapılıyor. Bunların sunulması için Küçükçekmece Belediyesi’nin bize sağladığı bu imkanlar çok önemli. Bunları küçümsememek gerekiyor. Belki İtalya’da bile bu öğrencilerin bu olanaklarda, bu düzeylerde böyle bir sergi yapmaları mümkün değil. Ben böyle bir sergiye vesile olduğum için de çok mutluyum”

Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek de, belediye olarak bugün yine ilklerden birisini gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi: "Fatih Mika’nın bir yıllık emeğiyle gerçekleşen ve 3 İtalyan akademi kuruluşunun iştirak ettiği 45 öğrenciyle birlikte uzun bir serüven neticesinde oluşmuş bir sergidir. Biz, Küçükçekmece Belediyesi olarak böyle bir sergiyi gerçekleştirdiğimizden dolayı çok mutluyuz, kıvançlıyız.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: