Pazar günü 'Otomobilsiz Gün'

ÇORUM (İHA)- Avrupa Birliği'nin (AB) 'Avrupa'da Otomobilsiz Gün' etkinliği bu yıl 22 Eylül'de Çorum'da da kutlanacak. Konu ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Çorum Çevre Müdürü Melahat Özoğlu, Avrupa Birliği'nin 'Avrupa'da Otomobilsiz Gün' etkinliğinin bu yıl 22 Eylül Pazar günü Çorum'da da kutlanacağını belirterek, tüm vatandaşların zaruri haller dışında pazar günü otomobillerini kullanmamalarını istedi. Çevre Müdürü Melehat Özoğlu, 'Otomobilsiz Gün' etkinliğinin amacının Avrupa nüfusunun yüzde 80'inin yaşadığı kentlerde halkın ve yöneticilerin ilgisini otomobillerin kent yaşamı içindeki ağırlıklı etkisinin olumsuz sonuçlarının gittikçe arttığına dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Avrupa Otomobilsiz Günü etkinliğinde parklar, bisiklet yolları ve yayalaştırılmış bölgelerde alışveriş, dinlenme gibi alternatif kentli hareketliliğin denenmesi için bir fırsat olduğunu vurgulayan Çevre Müdürü Özoğlu, aynı çalışmaları Çorum'da da yapmak için çalışmaları yürüttüklerini ifade etti.

Trafikteki otomobil sayısının her geçen gün artmasına rağmen otomobil içindeki insan sayısının giderek azaldığına dikkat çeken Özoğlu, otomobillerin artık daha az kişiyi taşır durumda olduğunu kaydetti. Çevre Müdürü Melehat Özoğlu, "Kentlerimizin bugünkü görünümü otomobil merkezli ulaşım anlayışı yüzünden otomobil yığınağı haline gelmiştir. Sokaklar, kaldırımlar, refüjler hatta yayalar için yapılan kaldırımlar bile artık otomobil park yeri haline gelmiştir. Otomobillerden korunması gereken en önemli kitle, çocuklardır. Otomobilin karışmış olduğu her 4 kazadan birinde yaya olarak çocuklar yer almakta, yaralanmakta ya da ölmektedir. 22 Eylül 2002 Otomobilsiz Günü yaya olmanın keyfiyle kutlamanızı ve 22 Eylül'de otomobilinizin anahtarını evde bırakmanızı öneriyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam