Pazar Halk Eğitim Merkezi'de Arı Ve Mantar Yetiştiriciliği Kursu

Pazar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde arı ve kayın mantarı yetiştiriciliği kursları başladı.

Pazar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde arı ve kayın mantarı yetiştiriciliği kursları başladı.

Pazar Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Murat Demir, 80 saat sürecek arı yetiştiriciliği kursu ile orman mühendisi Dersunur Şakiroğlu'nun vereceği kayın mantarı kursu için kayıtların devam ettiğini belirtti.

Demir, arı yetiştiriciliği kursuna 40 kursiyerin katıldığını ifade ederek, "Arıcılığın tarihçesi, ekonomideki yeri ve önemi, bal arısının zoolojik sistemdeki yeri, dünyada ve Türkiye'de bal arısı ve ırkları, arılarda sonbahar bakımı ve arıların kışlatılması, arı hastalıkları ve zararlılardan korunmaları, ana arı yetiştirilmesi gibi konulara yer verilecek" dedi.

Reklam
Reklam

Kayın mantarı kursunun ise 30 kursiyerle başladığını anlatan Demir, isteyenlerin kurslara katılabilmek için halk eğitim merkezine başvuruda bulunabileceğini kaydetti.

Muhabir: Naci Güven / Burak Altunöz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: