Pazar Kaymakamı Aslan, Avokado Bahçesini Gezdi

Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Hasan Acıyan'a ait avokado bahçesinde incelemede bulundu.

Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Hasan Acıyan'a ait avokado bahçesinde incelemede bulundu.

Kirazlık Mahallesi'ndeki bahçesinde avokado yetiştiren Acıyan, ağaçlarından son 3 yıldır ürün aldığını belirterek, -Akdeniz iklimine sahip yerlerde, Türkiye'nin güney sahillerinde yetiştiriciliği yapılan avokado fidanlarını, 15 yıl önce Antalya'dan getirerek bahçeme diktim. Rize'de çaya bağımlı üreticilerin kivi ile başlayan ek gelir hanesine avokado da eklenebilir" dedi.

Avokadonun hemen hemen her türlü vitamini içerdiğini ifade eden Acıyan, "Vitaminlerin dışında mineraller açısından da zengin bir meyve. İçerdiği mineraller avokadonun hücreleri yenilemesinde önemli bir görev üstlenmesini sağlar. Bu sayede avokado, toksinleri atar, yaşlanmayı engeller ve cildi korur. Kalp-damar hastalıklarına iyi gelen, kolesterolün yükselmesini engelleyen bu meyve, ülsere de iyi gelmektedir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Naci Güven

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: