Pazar Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Demir: "Üreticilerimizden, Piyasa Fiyatlarının Altında Ürün Satmamalarını Istiyoruz"

Pazar Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Ziya Demir, üreticilerden, piyasa fiyatlarının altında ürün satmamalarını istediklerini bildirdi.

Pazar Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Ziya Demir, üreticilerden, piyasa fiyatlarının altında ürün satmamalarını istediklerini bildirdi.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, piyasa şartları dikkate alınarak tüccar ve bunlar adına kivi alımı yapan aracılarla yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadığını belirterek, üreticilerin ortak hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

Üreticilerden, piyasa fiyatlarının altında ürün satmamalarını isteyen Demir, şunları kaydetti:

"Bölgemizde kivi yetiştiren üreticilerin, ürünlerini piyasa şartları dikkate alınarak en iyi fiyattan satabilmeleri için tüccarlar ve tüccar adına kivi alımı yapan aracılarla yapılan görüşmelerde bugün itibariyle herhangi bir anlaşma sağlanamamıştır. Ordu bölgesinde birinci sınıf ürün 1,50 lira, ikinci sınıf ürün de 1 lira fiyattan satılırken, bölgemiz alıcıları birinci sınıf ürün için 1.20 lira ve ikinci sınıf ürün için de 70 kuruş fiyat vermişlerdir. Bu kabul edilemez bir durumdur. Birlik olarak üreticilerimizin kivilerini bu fiyatlardan satmalarını kabul etmemiz mümkün değildir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Naci Güven

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: