Pazar Servislerinden Vatandaş Memnun

Hizmetlerini sosyal belediyecilik anlayışı ile şekillendiren İzmit Belediyesi, şehrin yukarı kesimlerde mahallerinde ikamet eden vatandaşların...

Hizmetlerini sosyal belediyecilik anlayışı ile şekillendiren İzmit Belediyesi, şehrin yukarı kesimlerde mahallerinde ikamet eden vatandaşların pazarlara daha rahat bir şekilde ulaşması için pazar servisi uygulamasını başlattı. Cumartesi Pazarı ve Perşembe Pazarı’na vatandaşların ücretsiz olarak kullandığı servisler, toplu konut alanları ile pazar arasında periyodik aralıklarla sefer yapıyor.

Haftalık pazar alışverişi yapmanın çileye dönüştüğünü ifade eden vatandaşlar ücretsiz ve sorunsuz olarak hizmet veren pazar servislerinden çok memnun olduklarını söylediler. Belediyeye ilettikleri haklı taleplerinin yerine getirilmesiyle ulaşım probleminin büyük ölçüde giderildiğini dile getiren vatandaşlar İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Vatandaşa hizmeti ibadet kabul ettiklerini ifade eden Başkan Doğan, “Özellikle İzmit’in yüksek kesimlerindeki mahallerde bulunan vatandaşlarımız için Cumartesi Pazarı ve Perşembe Pazarı’na geliş gidişlerde sıkıntılar oluyordu. İzmit Belediyesi’nin “Çardakta Buluşalım Gelin Tanış Olalım” programında vatandaşlarımız bu konudaki taleplerini bize iletti. Sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet veren bir belediye olarak bu talebi hemen değerlendirdik ve uygulamaya koyduk. Şimdi vatandaşımız bu hizmetten çok memnun. Halkımızın hayır duasını almak bizlere yetiyor” dedi.

Ücretsiz pazar servislerinin de fikir sahibinin İzmit halkı olduğunu ifade eden Başkan Doğan, “uygulamada olan çardak projesi, çorba çeşmesi, fitness salonları gibi pek çok projemizin de mimarı İzmit halkı idi. Biz halkçı bir belediyeyiz. Halkçı bir anlayışla çalışıyoruz. Bizim halkçılığımız başkalarının halkçılığı gibi sözde kalmaz. Halkçılığımızda, demokratlığımızda, milliyetçiliğimizde, çağdaşlığımızda sözde değil, özdedir. Bu değerler bazılarının dediği gibi kimsenin tekelinde değildir. Bu değerler halka hizmet ile anlaşılır. Halka yakın hizmetleirmiz ve halktan aldığımız geri dönüşler bu konudaki samimiyetimizin kanıtıdır” dedi. Başkan Doğan sosyal belediyecilik anlayışı ile şekillenen projelerinin 2013 yılında daha da artacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: