Pazar Tezgahında Satılan Kaçak Etlere El Konuldu

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği (Çorlu KOM) ekipleri gerçekleştirdikleri...

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği (Çorlu KOM) ekipleri gerçekleştirdikleri uygulamada seyyar Pazar tezgahlarında satılan yaklaşık 120 kilo ete el koydu. Ele geçirilen ve sağlıksız şartlarda satılan etler arasında domuz ve geyik eti de bulundu.

Çorlu`da kurulan semt pazarlarında seyyar tezgahlarda kaçak et satışının yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen Çorlu KOM ekipleri, semt pazarını didik didik aradı. Pazar tezgahlarında satılan kaçak etlere el koyan polis ekipleri 6 ayrı tezgahta yaklaşık olarak 120 kilogram kaçak et ele geçirdi. Ele geçirilen etlerin arasında koyun ve dana etinin yanı sıra geyik ve domuz eti bulunduğu da kaydedildi.

Reklam
Reklam

5607 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlaması ile semt pazarlarında tezgah açan F.Ç. adlı kişiden 27 kilogram, F.D. adlı kişiden 7 değişik markada toplam 6 kilogram, A.Ç adlı esnafın tezgahından fatura ve ithal belgeleri bulunmayan 3 ayrı markada toplam 12 kilogram, B.K.den 7 değişik markada 15 kilogram, H.S. adlı pazarcı esnafının tezgahından 35 kilogram, T.G.nin tezgahından ise 8 değişik markada ve kalemde yabancı menşeli 22 kilogram olmak üzere 6 ayrı tezgahtan toplam 120 kilogram kaçak et ele geçirildi.

Çorlu KOM ekiplerinin 6 kişiyi ifadelerine başvurmak üzere Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürürken kaçak olarak satışa sunulan etlerin arasında koyun, dana, geyik ve domuz eti bulunduğu bildirildi. Ele geçirilen kaçak etlerin Gümrük Müdürlüğüne Kaçak Eşyaya Mahsus Tespit Varakasının tespit ettirilmesinin ardından, ürünlerin imha edilmek üzere Çorlu İlçe Tarım Müdürlüğüne teslim edileceği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: